Pretraga

Vrelovodne cijevi ispred HRT-a: Jednom instalirane, još dugo će grijati zagrebačke domove

A- A+

HEP-Toplinarstvo nastavilo je s radovima koji su dio projekta ‘Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba’. Iako ogrjevna sezona samo što nije počela, obavlja se ono što se može obaviti prije dolaska niskih temperatura.

Tako su ispred zgrade HRT-a osvanule cijevi kojima će još mnogo godina dolaziti toplina u zagrebačke domove jednom nakon što budu instalirane. Ukupna vrijednost projekta je 700 milijuna kuna, od čega se 421,5 milijuna kuna financira bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj, što je dosad najveći iznos koji je HEP-u dodijeljen iz EU fondova.

Provedbom projekta će se do 2023. revitalizirati jedna trećina, odnosno 68,5 od ukupno 227,3 kilometara zagrebačke vrelovodne mreže. Projekt revitalizacije je započeo 2021. godine i predstavlja najveći projekt u povijesti centralnog toplinskog sustava grada Zagreba.

Izdvojeni članak

HEP provodi povijesni projekt obnove zagrebačke vrelovodne mreže: Evo koji kvartovi će biti bez tople vode

Izvođači radova su: Monting, Monter-strojarske montaže, Zagreb-montaža, Mont montaža-oprema i ING-GRAD. Nadzor obavljaju Investinženjering, Institut IGH, IVICOM Consulting, Inženjering za naftu i plin i Elektroprojekt. Iz HEP-a su najavili još prije da će zbog radova dolaziti do povremenih obustava isporuke tople vode krajnjim kupcima. O točnim terminima obustava krajnji kupci će biti pravovremeno obaviješteni ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap