Pretraga

Beč dobiva novu biciklističku stazu ulicom kojom prolazi više od milijun biciklista godišnje

A- A+

U Beču je počela izgradnja velike biciklističke staze dugačke sedam kilometara i široke 4,4 metra. Nova staza će povezati središte glavnog grada Austrije s 22. bečkim okrugom Donaustadt. Nova staza će se nalaziti u ulici Lassallestraße, kojom godišnje prolazi više od milijun biciklista.

Trasa nove biciklističke staze

Kako je najavljeno početkom godine, izgradnja nove mega-biciklističke staze počela je u ulici Lassallerstraße, u drugom bečkom okrugu Leopoldstadt koji je od gradskog središta odvojen Dunavskim kanalom, prenosi Ekovjesnik. To je prvi dio nove biciklističke prometne osi kojom će se stanovnicima 22. bečkog okruga Donaustadt omogućiti siguran i brz dolazak u središte grada.

Dvosmjerne biciklističke staze široke čak 4,4 metra i nove zelene površine povezivat će ova dva dijela grada preko ulice Praterstraße, u kombinaciji s već izgrađenim biciklističkim stazama, kao i preko mosta Aspernbrücke. Tako će se tijekom sljedeće dvije godine stvoriti optimalna biciklistička veza duga punih sedam kilometara.

Ulicom Lassallestraße prolazi jedna od najčešće korištenih biciklističkih staza, na kojoj je 2021. godine zabilježen rekordan biciklistički promet od 1.143.595 biciklist(ic)a (porast od 12 posto) i rekordan dnevni promet od 11.044 biciklist(ic)a, zabilježen u nedjelju 20. lipnja 2021. godine. Završetak prve faze izgradnje mega-biciklističke staze očekuje se do travnja 2023. godine.

Izdvojeni članak

Tomašević otvorio radove na nasipu: Biciklistička staza bit će gotova kroz tri mjeseca

U 22. okrugu istovremeno će se graditi nova biciklistička staza duž dva kilometra ulice Wagramer Straße. Prva faza izgradnje odvojene dvosmjerne biciklističke staze počinje ove jeseni i to od trgovačkog centra Donauzentrum do ulice Arbeiterstrandbadstrasse, dok će druga faza do trga Kagraner Platz uslijediti sljedeće godine.

Grad Beč ovim projektom želi dodatno poboljšati gradsku biciklističku infrastrukturu i povezanost gradskih četvrti i okruga te potaknuti građan(k)e na korištenje bicikala kao ekološki prihvatljivog prijevoznog sredstva.

Copy link
Powered by Social Snap