Pretraga

Bosch sljedeće godine planira uložiti više od 400 milijuna eura u svoje tvornice za proizvodnju poluvodiča

A- A+

Bosch u Dresdenu planira brže proširivanje tvornice poluvodičkih pločica od 300 milimetara. U Reutlingenu želi osigurati 150 radnih mjesta za razvoj poluvodiča, a u Penangu u Maleziji planira izgradnju novog centra za njihovo ispitivanje.

Ilustracija | Foto: Bosch

Predsjednik upravnog odbora društva Robert Bosch GmbH, dr. Volkmar Denner, rekao je kako potražnja za čipovima i dalje mahnito raste. Da bi kupcima pružili najbolju moguću podršku, povećavaju proizvodnju poluvodiča. Većina kapitalnih izdataka namijenjena je Boschevoj novoj tvornici poluvodičkih pločica od 300 milimetara u Dresdenu, čiji se proizvodni kapacitet planira još brže širiti sljedeće godine.

Otprilike 50 milijuna eura planiranog iznosa potrošit će se sljedeće godine i na tvornicu poluvodičkih pločica u Reutlingenu blizu Stuttgarta. Bosch će od 2021. do 2023. ukupno uložiti 150 milijuna eura u dodatni prostor za čiste sobe. Bosch također iz temelja gradi centar za ispitivanje poluvodiča u Penangu u Maleziji. U centru će se od 2023. početi ispitivati gotovi poluvodički čipovi i senzori.

– Planiranim ulaganjima još jednom dokazujemo stratešku važnost posjedovanja vlastitih kapaciteta za proizvodnju temeljne tehnologije poluvodiča, izjavio je Denner.

Ilustracija | Foto: Bosch

Ovo društvo za tehnologiju i usluge od 1970. proizvodi komponente za poluvodiče u Reutlingenu. Primjenjuju se i u potrošačkoj elektronici i u automobilskoj industriji. Smanjenje emisija iz prometa, sprječavanje prometnih nesreća i povećanje učinkovitosti pogonskog sklopa temelje se na modernoj elektronici u automobilima.

– Bosch se može osloniti na svoju posebnu stručnost u području poluvodiča i automobilske industrije radi razvoja superiornih elektroničkih sustava. Od toga imaju koristi naši kupci i mnogobrojni ljudi koji žele nastaviti uživati u sigurnoj i učinkovitoj mobilnosti u budućnosti –  izjavio je Harald Kroeger. U tvornici poluvodičkih pločica od 300 milimetara u Dresdenu proizvodnja je započela u srpnju ove godine, što je šest mjeseci prije nego što je planirano.

Ilustracija | Foto: Bosch

Čipovi koji se proizvode u novom postrojenju u početku se ugrađuju u Boscheve električne alate. Proizvodnja čipova za kupce iz automobilske industrije započela je u rujnu, što je tri mjeseca prije nego što je planirano. Otkad se tehnologija od 200 milimetara prvi put predstavila javnosti 2010. godine, Bosch je samo u tvornice poluvodičkih pločica u Reutlingenu i Dresdenu dosad uložio više od 2,5 milijardi eura. Povrh toga, uloženo je više milijardi eura u razvoj mikroelektronike.

Bosch sljedeće godine planira uložiti više od 400 milijuna eura u svoje tvornice za proizvodnju poluvodiča
Share via
Copy link
Powered by Social Snap