Pretraga

Povjerenstvo reklo Paladini da ne bi trebao sudjelovati u projektu Kupari, Paladina: ‘Neću raditi na projektu’

A- A+

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa dalo je svoje mišljenje ministru Paladini, na njegov zahtjev, da on kao ministar ne bi trebao sudjelovati u postupku u vezei bivšeg vojno-hotelskog kompleksa Kupari. Paladina je potvrdio da neće sudjelovati u projektu Kupari.

ministar graditeljstva Ivan Paladina i premijer Andrej Plenković | foto: Vlada Republike Hrvatske

Izvjestitelj u tom predmetu Davorin Ivanjek rekao je da svaki dužnosnik kad stupi na dužnost treba zatražiti mišljenje Povjerenstva u slučaju dvojbe o tome predstavlja li neko ponašanje povredu Zakona o sprječavanju sukoba interesa, prenosi Index.

U zahtjevu za mišljenjem Paladina je naveo da je od 2015. do 2018. bio direktor tvrtke Avenue ulaganja, u kojoj ima poslovni udio od 10 posto, koja je kao član zajednice ponuditelja temeljem javnog natječaja odabrana za investitora u Projektu Kupari 1.

Izdvojeni članak

Bolje živi nego ministar: Paladina angažirao PR agenciju koju plaća novcem građana

Paladina napominje da je s tadašnjim Državnim uredom za upravljanje državnom imovinom 31. ožujka 2016. sklopio ugovor o realizaciji projekta Kupari 1, a 12. lipnja 2018. aneks te da po njegovim saznanjima projekt može doći u fazu sklapanja novog aneksa.

Taj postupak vodi se u Ministarstvu kojem je Paladina na čelu, dok odluku o sklapanju donosi vlada, objasnio je.

Paladina je rekao da u ovom kao ni u posljednjih nekoliko godina, nije uključen u upravljanje društvom Kupari Luxury Hotels, koje se ranije zvalo Avenue ulaganja, te samim time ni projektom.

Izdvojeni članak

Ministar Paladina nije prijavio vlasništvo obveznice IGH-a u imovinsku karticu

Naveo je također da je na širem kolegiju Ministarstva obavijestio sve suradnike da ni na koji način neće biti uključen u projekt te da će upravljačka prava prenijeti na treću osobu u zakonskom roku od 60 dana od stupanja na dužnost, a sve ovlasti vezane uz projekt Kupari prenijeti na državnu tajnicu Sanju Bošnjak.

– Na prvom kolegiju u Ministarstvu sam odmah sve kolege obavijestio kako ni na koji način neću sudjelovati u radu Ministarstva vezanom za projekt Kupari. Već sam potpisao odluku kojom sam ovlasti prenio na državnu tajnicu i u roku ću koji mi preostaje od 30-ak dana, prenijeti upravljačka prava nad svojim udjelom”, istaknuo je ministar, prenosi Jutarnji list.

Izdvojeni članak

Paladina na sastanku u Zagorju: Dosadašnjom dinamikom obnove nakon potresa nitko nije zadovoljan

Ministar je komentirao i kupnju IGH dionica i da li je imao povlaštene informacije.

– To mogu komentirati. Smiješno pitanje. Koja bi to povlaštena informacija bila? Ne mogu odgovoriti jer ja ne razumijem pitanje. Što bi bila tu povlaštena informacija. Ne znate. Spominje se da bi bila to što sam ja znao tko je kupio obveznice od banaka. Pa ta informacija je bila objavljena na internu godinu i pol dana prije nego sam ja kupio. O cijeni neću, rekao je Paladina.

Copy link
Powered by Social Snap