Pretraga

Slavonska općina odlučila izgraditi 152 obiteljske kuće kako bi stala na kraj iseljavanju

A- A+

Kako bi stali na kraj iseljavanju mladih obitelji iz svoje općine u Andrijaševcima su odlučili krenuti s izgradnjom obiteljskih montažnih kuća- njih čak 152. Novi domovi nastat će u nekadašnjem prognaničkom naselju Blace.

Andrijaševci | foto: Općina Andrijaševci

Montažne obiteljske kuće cijenom će biti mnogo jeftinije od onih koje su trenutno u ponudi na tržištu nekretnina.

Općina Andrijaševci odlučila je spriječiti iseljavanje i potaknuti povratak mladih obitelji gradnjom montažnih obiteljskih kuća. Novi obiteljski domovi bit će sagrađeni na prostoru nekadašnjeg prognaničkog naselja Blace.

Gradnju montažnih obiteljskih kuća najavio je načelnik Ante Rajković koji je odnio pobjedu u prvom krugu lokalnih izbora.

Jeftinija ponuda od tržišne

Nove 152 montažne obiteljske kuće, navodi načelnik Rajković, bit će građene od modernih materijala.

– Sagradit ćemo ukupno 152 montažne obiteljske kuće, koje će se, sa svim drugim planiranim sadržajima, prostirati na 11 hektara, dodaje Rajković za Večernji list.

Izdvojeni članak

Stan bez kredita i birokratskih problema: U gradu u Slavoniji riješeni stambeni problemi mladih obitelji

Cijena kvadrata obiteljskih kuća bit će mnogo povoljnija od trenutne tržišne ponude, a iznosit će između 500 i 600 eura, navodi Dnevnik.hr.

Prema trenutnim planovima gradnje u jednom dijelu naselja nalazit će se kuće površine 800 kvadratnih metara, dok je u drugom dijelu planirana izgradnja obiteljskih kuća manje kvadrature engleskog tipa gradnje.

Izdvojeni članak

Za pripadnike romske zajednice izgrađeno 58 obiteljskih kuća, uskoro završetak dodatnih 29

Stanovnici novog stambenog naselja uz svoje će obiteljske kuće dobiti i sportski teren za mali nogomet, košarku i tenis, dječja igrališta i zatvoreni bazen te energanu koja će naselje opskrbljivati toplinskom energijom.

Budući stanovnici naselja bit će odabrani putem javnog natječaja koji će, među ostalim, navoditi i tko ima prednost pri kupnji novih obiteljskih kuća. Kako navode iz Večernjeg lista, iako natječaj još uvijek nije raspisan očekuje se da će prednost imati mlade obitelji s djecom, a gledat će se i stupanj obrazovanja prema čimbeniku neophodnosti kadrova potrebnih za daljnji razvoj općine.

Izdvojeni članak

Novi projekt za mlade obitelji: Naselje prijateljstva imat će 200 obiteljskih kuća, trgovački centar i crkvu

Copy link
Powered by Social Snap