Pretraga

Nova odluka Vlade: Više od 10 milijuna kuna za obnovu Doma za starije i nemoćne u Glini

A- A+

Na 169. sjednici Vlade je dodijeljeno 10,1 milijuna kuna Sisačko-moslavačkoj županiji za obnovu Doma za starije i nemoćne osobe u Glini. Sredstva su osigurana iz državnog proračuna, a koristit će se za pomoć u saniranju posljedica potresa.

Sjednica Vlade RH | MPGI

Sisačko-moslavačka županija i Dom za starije i nemoćne osobe Glina izvršili su sve potrebne korake koji uključuju: detaljni pregled stanja objekta, izradu elaborata ocjene postojećeg stanja građevne konstrukcije, izradu projektne dokumentacije, kontrolu glavnog projekta te ugovaranje izvođenja radova, stručnog i projektantskog nadzora te izmjene i dopune projektne dokumentacije. Ukupna vrijednost navedenih troškova iznosi 10.145.283,91 kuna s PDV-om.

Troškovi obnove zgrade iz područja socijalne skrbi nisu prihvatljivi za financiranje iz Fonda solidarnosti Europske unije te je financijsko opterećenje obnove objekta palo na osnivača ustanove, Sisačko-moslavačku županiju. S obzirom na nemogućnost osiguranja sredstva od osnivača za gore navedene namjene, osiguravaju se sredstva državnog proračuna. Donosimo i čitavu odluku

Copy link
Powered by Social Snap