Pretraga

Jednostavnim kućnim trikom izbjegnite bojanje zidova

A- A+

Nakon što okrečite zidove u bijelo, vremenom mogu promijeniti boju, ili se pak zamrljati. Čišćenje zidova, iako se o tom koraku ne govori te ga rijetko tko koristi, mogao bi riješiti problem zidova koji nisu čisto bijeli i poštedjeti vas čekanja majstora. Miješanjem tri sastojka koje svatko ima u svom domu, moguće je uštedjeti si vrijeme i novac, a zidovima povratiti svježinu i bjelinu.

čišćenje zidova | foto: Freepik

Čišćenje stana uglavnom izuzima brigu o zidovima. Njih ličimo kad moramo, svakih nekoliko godina, a od tog zadatka svima pada mrak na oči jer se do majstora, kao i za ostale radove teško dolazi i dugo ih se čeka. Ako ste primijetili mrlje na svojim zidovima, ili pak želite da uvijek izgledaju besprijekorno te ih planirate redovito čistiti, postoji jednostavni kućni trik kojim to izvesti.

Izdvojeni članak

[FOTO] Razmišljate o bojanju zidova? Razmislite o korištenju spužva-tehnike

Kako bi se sačuvala postojana boja zidova, pogotovo ako su bijele boje, neki preporučaju čišćenje zidova, kao što to činite sa ostatkom stambenog prostora, no naravno, puno rjeđe. Čistite li zidove, primjerice, jednom godišnje, kad primijetite da su Vaši zidovi poprimili nijansu koja vam više nije po volji, ili ste pak jednostavno zamijetili mrlje kojih se želite riješiti, za vas postoji odlično rješenje, a sve sastojke vjerojatno već imate u svom domu.

Uz samo tri sastojka, miješanjem vode, sode bikarbone te sredstva za dezinfekciju, dobit ćete tekućinu kojom ćete osvježiti svoje bijele zidove. Tekućinu ćete nanijeti na način da valjak za bojanje zidova umočite u tekućinu, ocijedite, kao da krećete bojati te razmažete po površini. Ako je potrebno, postupak možete ponoviti, a trebao bi ukloniti i šare na zidovima, te ih potpuno osvježiti, prenijela je krstarica.com.

Odlučite li se pak na bojanje zidova, stručnjak nas je uputio koje tehnike na zidu ljudi najviše traže za svoje domove. Što je rekao, pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap