Pretraga

Popravci u kući: Top 5 aplikacija za pronalaženje majstora

A- A+

Blagodati moderne tehnologije omogućuju nam da jednim dodirom ekrana na pametnom telefonu možemo doći do najboljih majstora iz bilo kojeg građevinskog ili drugog područja. Umjesto da gubite živce na vlastitim neuspješnim pokušajima popravaka, dopustite da to stručnjaci naprave umjesto vas. Ove inovativne mobilne aplikacije pretvaraju potragu za stručnjakom u posao od svega nekoliko klikova, o kojem god da se popravku radi. Upoznajte top 5 aplikacija koje služe brzom pronalasku majstora.

Građevinar koristi mobitel | Foto: screenshot/YouTube

Upustivši se u potragu za mobilnim aplikacijama koje pomažu u svakodnevnom pronalasku majstora za razne popravke u vlastitom domu, shvatili smo da ih internet nudi pregršt. Iznenađuje čak i broj onih koje su prilagođene hrvatskom tržištu ili su čak i napravljene u Hrvatskoj. U ovom kratkom istraživanju, koncentrirali smo se upravo na takve aplikacije. U nastavku vam donosimo 5 top aplikacija za pronalazak majstora koji nude brze i pouzdane usluge popravaka u vašem domu.

5. Adam

Adam je svojevrsni ‘Bolt za soboslikare,’ a iza ovog startupa stoje Roman Sysel i Jakub Dvořák, bivši zaposlenici Bolta. Upravo tamo su dobili ideju za novu platformu koja omogućuje digitalnu uslugu koja povezuje majstore s klijentima. Zahvaljujući web stranici Soboslikaradam.com, možete pronaći soboslikara već za sljedeći dan.

Adam logo

Adam logo | Foto: screenshot/Soboslikaradam.com

Prilikom naručivanja usluga soboslikara, ispunite jednostavan obrazac pomoću kojega dobijete i okvirnu cijenu vaših radova. Potrebno je unijeti vrstu izmjerene površine, ukupnu površinu i vašu lokaciju. Dodatne informacije su je li potreban popravak žbuke, struganje ili uklanjanje tapeta, a možete odabrati i hoćete li sami osigurati boju te očekujete li temeljno čišćenje nakon bojenja i/ili premještanje i prekrivanje namještaja. U Hrvatskoj je ova aplikacija trenutno dostupna samo u Zagrebu.

4. Emajstor

Pokretačima web stranice Emajstor.hr bio je cilj promijeniti ustajalu praksu o preporukama i podacima o vrsti radova kojima se bave građevinske tvrtke dostupnih isključivo usmenim putem. Nije im bilo jasno zašto je teško pronaći informacije o dobrim izvođačima radova te zašto one nisu prikupljene i uređene na jednom mjestu. Zbog toga su izgradili prvi specijalizirani sustav koji je to promijenio.

Emajstor logo

Emajstor logo | Foto: screenshot/Emajstor.hr

– Kada sam renovirao stan, shvatio sam da, unatoč tome što sam arhitekt, ne poznajem puno izvođača. Informacije putuju od usta do usta, puno ih se izgubi ili su pogrešne. Smatrao sam da bi se to moglo puno bolje urediti, zato smo Martin Pelcl i ja zavrnuli rukave i napravili platformu, koja na našu veliku radost, sada uspješno funkcionira već nekoliko godina, rekao je arhitekt i osnivač ove stranice Gregor Černelč.

3. Meštar

Priča o stvaranju društvene mreže koja povezuje ljude različitih zanimanja i usluga, započela je kada su vozač kamiona Marko Kero i njegov prijatelj programer Krševan Lisica shvatili da žele stvoriti mjesto gdje svi imaju priliku objavljivati i pregledavati poslove, pretraživati majstore i ostavljati recenzije na korisničkim profilima. Tako je nastao Meštar.hr, mjesto gdje se susreću kreativnost i stručnost.

Meštar logo

Meštar logo | Foto: screenshot/Mestar.hr

Kreatori ovog mjesta za pronalazak majstora korisnicima savjetuju da posjete njihovu stranicu ‘Lista majstora’ i pronađu ono što odgovara njihovim potrebama. Tamo možete pronaći sve potrebne informacije o njihovim uslugama, recenzijama i kontaktima te s njima izravno stupiti u kontakt putem jednostavnog chat sustava. Web aplikacija je besplatna za korištenje.

Izdvojeni članak

Hrvatska aplikacija za bauštelce: Digitalni alat koji će olakšati život na gradilištu

2. Trebam

Autori ove platforme na svojoj web stranici Trebam.hr ističu da im je cilj stvoriti platformu koja će predstavljati središnju bazu svih pouzdanih pružatelja usluga u Hrvatskoj, a koju će kontaktirati svi kojima je potrebna bilo kakva usluga. Bilo da se radi o gradnji kuće, renoviranju doma ili sitnim svakodnevnim poslovima. Potrebno je na platformi pronaći željenu uslugu i ispuniti kratki obrazac. Na taj način šaljete upit na temelju kojeg vas platforma povezuje s odgovarajućim pružateljima usluga. U roku od nekoliko dana korisnik će dobiti do šest ponuda i može birati koji izvođač mu najviše odgovara.

Trebam logo

Trebam.hr logo | Foto: screenshot/Trebam.hr

Od svojeg nastanka 2015. godine, ova je platforma povezala više od 400 tisuća kupaca s odgovarajućim izvođačima, a Googleova prosječna ocjena zadovoljstva korisnika iznosi im visokih 4,9. Sjedište tvrtke Informa studio d.o.o. u sklopu koje djeluje platforma Trebam.hr je u Ljubljani, a osim u Hrvatskoj, trenutno je dostupna i u Sloveniji (Primerjam.si), Južnoj Africi (Procompare.co.za), Rumunjskoj (Necesit.ro) i Mađarskoj (Tudjukki.hu).

1. Postaj

Između svih alata za traženje majstora na tržištu, izdvaja se Postaj.eu. Ona je virtualni čuvar doma koji korisnicima omogućava lako pronalaženje stručnjaka koji će udovoljiti svim specifičnim građevinskim potrebama. Bilo da se radi o popravcima, preuređenju ili završnim radovima, ova aplikacija se u Hrvatskoj pozicionirala kao vjeran saveznik u održavanju i poboljšanju privatnih domova.

Postaj logo

Postaj logo | Foto: screenshot/Postaj.eu

Aplikacija nudi pronalazak stručnih majstora s područja bravarskih radova, elektroinstalacija, grijanja, izrade namještaja, keramike, krovopokrivanja, metalnih konstrukcija, plinskih instalacija, vodoinstalacija, staklarskih radova, zidarstva i mnogih drugih.

Otkrijte ovdje 5 top aplikacija za uređenje interijera i eksterijera u vlastitom domu.

Copy link
Powered by Social Snap