Pretraga

[FOTO] Samobor dobiva logistički centar od pola milijarde kuna, s čak 800 radnih mjesta

A- A+

Češka tvrtka RC Europe dobila je podršku grada Samobora da krene u pripremu dokumentacije za gradnju distributivno-logističkog centra pod nazivom ‘Zone Samobor’, investicije vrijedne pola milijarde kuna. Riječ je o ambicioznom projektu kojim je do kraja 2023./2024. planirana izgradnja 83.000 m2 skladišnog prostora neto visine 12 metara, pogodnog za logističku i proizvodnu djelatnost ukupne vrijednosti pola milijarde kuna.

Vizualizacija skladišta | Izvor: RC Europe

Na sjednici Gradskog vijeća grada Samobora održanoj krajem prosinca 2021. godine usvojen je novi Urbanistički plan uređenja kao preduvjet za razvoj nove gospodarske zone Bobovica. Baš time je tvrtki RC Europe dana izravna podrška grada Samobora i omogućeno da krene u pripremu dokumentacije za gradnju distributivno-logističkog centra ‘RC Zone Samobor’.

Procijenjena vrijednost projekta je pola milijarde kuna, a njegova je prednost lokacija koja osigurava dostupnost velikih europskih metropola, blizak pristup Sloveniji i izlaz za Samobor na autocesti A3.

Vizualizacija skladišta | Izvor: RC Europe

800 novih radnih mjesta, 140 tisuća mjesta za palete

Trenutni kapacitet skladišta predviđa oko 140.000 mjesta za palete koje će biti postavljene na 60 metara duge police. Planirani su i administrativni prostori na istočnom i zapadnom kraju zgrade koji su projektirani prema potrebama korisnika i sadržavat će administrativne urede, svlačionice, stambene prostore za suradnike i tehničke prostorije. Skladišna hala služit će za skladištenje prehrambenih i neprehrambenih proizvoda te njihovu distribuciju na različite destinacije, ovisno o potrebama kupaca. Posljednja predviđanja pokazuju da će projekt stvoriti do 800 novih radnih mjesta za skladišne ​​radnike.

– Zahvalni smo gradu Samoboru na podršci u realizaciji ove investicije. Vjerujemo da će ona doprinijeti razvoju ovoga kraja i povećati standard građanima Samobora i okolice otvaranjem brojnih radnih mjesta i privlačenjem partnerskih investitorskih tvrtki. RC Europe već više od 16 godina sustavno posluje u brojnim zemljama jugoistočne Europe, očekujemo da ćemo i u Hrvatskoj ostvariti značajan uspjeh posebno jer se radi o projektu jedinstvenom za ovaj dio Europe koji povezuje Hrvatsku sa širim tržištem Europske unije, rekao je Miloslav Hartman, suosnivač RC Europe Group.

Vizualizacija skladišta | Izvor: RC Europe

Vizualizacija skladišta | Izvor: RC Europe

Završetak izgradnje planiran je za 2023./2024. Ovaj projekt će u potpunosti razvijati investitor RC Europe, češka razvojno-investicijska tvrtka koja je aktivna na tržištu od 2005. godine.

Nakon značajnog iskustva u građevinarstvu, ušli su u segment logistike, a s obzirom na velik broj uspješno završenih projekata, ne samo u Češkoj, već i u Rumunjskoj i Srbiji, proširenje portfelja RC Europe u Hrvatskoj logičan je nastavak dosadašnjih aktivnosti Grupe. RC Europe već je započeo razgovore s potencijalnim zakupcima i tvrtkama zainteresiranima za suradnju na ovom projektu.

[FOTO] Samobor dobiva logistički centar od pola milijarde kuna, s čak 800 radnih mjesta
Share via
Copy link
Powered by Social Snap