Pretraga

Raspisuje se lokalni referendum: Puljani će odlučiti o zabrani gradnje na Lungo mare

A- A+

Nakon skupljanja potpisa u Puli, i službeno je odlučeno – Puljani izlaze na lokalni referendum. Ovaj put će na referendum odlučivati o tome hoće li se zabraniti gradnja hotela, drugih turističkih smještajnih kapaciteta i stambeno-poslovnih građevina na Lungo mare.

Arena Pula, foto: Unsplash; Josip Ivankovic

Ministarstvo pravosuđa i uprave Republike Hrvatske je dana 16. kolovoza 2022. godine donijelo Odluku kojom se utvrđuje da je prijedlog za raspisivanje referenduma podnesen od potrebnog broja birača u jedinici i da je referendumsko pitanje sukladno odredbama Zakona.

Prijedlog za raspisivanje lokalnog referenduma sadrži referendumsko pitanje:

‘Jeste li za izmjenu Generalnog urbanističkog plana Grada Pule kojom će se u cijeloj zoni obuhvata važećeg Urbanističkog plana uređenja ‘Lungo mare’ (Službene novine Grada Pule 12/12, 11/15 i 1/16-pročišćeni tekst) ukinuti mogućnost gradnje hotela, drugih turističkih smještajnih kapaciteta i stambeno-poslovnih građevina?’

Izdvojeni članak

Nova lokacija sportskog kampusa NK Istre: Pula odustala od Marsovog polja

Uzevši u obzir važnost referenduma za lokalnu zajednicu, odluku o raspisivanju lokalnog referenduma uvrstit ću na dnevni red prve iduće sjednice Gradskog vijeća koja će se održati 30. kolovoza 2022. s prijedlogom da se referendum održi 9. listopada 2022. kako su to zatražili predstavnici Inicijative ‘Referendum za Lungomare’.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Raspisuje se lokalni referendum: Puljani će odlučiti o zabrani gradnje na Lungo mare
Share via
Copy link
Powered by Social Snap