Pretraga

[Anketa] Kontroverzno pročelje u Preradovićevoj: Što vi mislite o ovome?

A- A+

Prošli mjesec konačno je otkriveno jedno, u najmanju ruku, zanimljivo pročelje u Preradovićevoj. Od tada se o njemu neprestano priča. Vlasnik objekta je samozatajni predsjednik Adris grupe Ante Vlahović, a projektirali su ga najugledniji portugalski i domaći arhitektonski studiji.

vlahović_pročelje1

Pročelje vile u Preradovićevoj 11; David Mandić | baustela.hr

Svi pričaju o neobičnom pročelju u Preradovićevoj 11. U samom centru Zagreba, u moru austrougarskih fasada ukrašavanih detaljima i statuama niknulo je jedno neobično prazno i minimalističko pročelje. Na mjestu gdje se prije nalazio restoran Drina, Ante Vlahović, predsjednik Adris grupe iz Rovinja dao je izgraditi urbanu vilu minimalističkog stila.

vlahović_pročelje8

Pogled prema pročelju od ispod; David Mandić | baustela.hr

vlahović_pročelje10

Tekstura fasade narančaste boje; David Mandić | baustela.hr

Njeno se pročelje ističe svojom prazninom, a tek u prizemlju je nešto otvorenije, ondje se nalazi golemo staklo dužine 10,5 metara, visine 2,7 metara i težine 2,3 tone. Arhitekte za hrabar pothvat Vlahović je našao preko natječaja za koji je nudio i nagradu od 110 tisuća kuna. Sudjelovala su tri arhitektonska studija: Souto Moura Arquitetcos iz Portugala, zagrebački 3LHD, Studio Up i Jedanjedan arhitektura koja je dizajnirala i upravnu zgradu Adris grupe u Jagićevoj, piše Telegram.

vlahović_pročelje12

Dio pročelja u kontrastu sa susjednom fasadom; David Mandić | baustela.hr

U projekt je na kraju uloženo 6 milijuna kuna, a predvodi ga priznati portugalski arhitekt Eduardo Souto de Moura. Mišljenja su, u vezi projekta, podijeljena. Nekima je ovo rješenje moderno i privlačno, dok je nekima prezatvoreno i ružno. Zanima nas vaše mišljenje. Je li ovo suvremeno i privlačno na minimalističan način? Ili vam, pak, izgleda kao prazna i ružna fasada na kući vašeg susjeda oko koje niste imali izbora? Recite nam u anketi niže.

vlahović_pročelje6

Golemo staklo plijeni poglede prolaznika; David Mandić | baustela.hr

vlahović_pročelje4

Pročelje s južne strane; David Mandić | baustela.hr

Mislite li da se pročelje uklapa u vizuru okoline?

Copy link
Powered by Social Snap