Pretraga

Država prodaje stanove: U ponudi je stan koji se može kupiti već za 1.136,15 eura

A- A+

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje objavio je natječaj za prodaju svojih stanova diljem Hrvatske. Stanovi se tako mogu naći u Belom Manastiru, Drnju, Labinu, Županji, Slatini, Vinkovcima i Siraču. Stan s najmanjom početnom prodajnom cijenom od 1.136,15 eura nalazi se u Drnju.

Trg Kralja Tomislava 1, Drnje

Trg Kralja Tomislava 1, Drnje | Screenshot: Google street view

Nekretnine koje prodaje Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje prodaju se u stanju ‘viđeno-kupljeno’. Prodavatelj pritom ne odgovara za pravne i materijalne nedostatke nekretnine koja se prodaje. Među ponuđenim stanovima su i stanovi koji su u izvanknjižnom vlasništvu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Preciznije, ti su stanovi u posjedu prodavatelja, ali nisu upisani u zemljišnim knjigama kao njegovo vlasništvo, što ne utječe na pravo vlasnika da raspolaže sa svojom nekretninom.

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje kupcima će predati stan u posjed i dati svu potrebnu dokumentaciju kojom raspolaže za stan, no dužnost kupca je da upiše stan u zemljišne knjige. Ponuditelji su dužni uplatiti jamčevinu u visini 10% početne cijene nekretnine u korist državnog proračuna. Izabranom ponuditelju će uplaćena jamčevina biti uračunata u cijenu, a ostalim ponuditeljima će Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje vratiti jamčevinu u roku od 30 dana od dana donošenja odluke o odabiru najpovoljnije ponude.

Izdvojeni članak

HZMO raspisao javni natječaj: Možete kupiti stan za manje od 3 tisuće eura

Ponuditelj kojem se vraća jamčevina nema pravo na kamate, za razdoblje od njezine uplate do isplate. Krajnji rok predaje ponuda je 11. svibnja 2023. godine, a ponude će se otvarati 18. svibnja 2023. u 10.00 sati u prostorijama Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Otvaranju ponuda mogu biti nazočni samo ponuditelji osobno ili opunomoćeni predstavnici ponuditelja, pri čemu je potrebna ovjerena punomoć kod javnog bilježnika.

Od deset ponuđenih stanova, stan na Trgu Kralja Tomislava 1 u Drnju u Koprivničko-križevačkoj županiji ima najmanju početnu prodajnu cijenu od 1.136,15 eura. Površina mu je 33 m2. Najveću ponuđenu početnu cijenu ima stan u ulici Dr. Franje Tuđmana 2 A u Belom Manastiru – 33.347,98 eura. Radi se o površini od 58,43 m2, a nalazi se na drugom katu zgrade.

U nastavku donosimo cjelovitu ponudu stanova:

Copy link
Powered by Social Snap