Pretraga

Evergrande nastavio radove na 668 gradilišta: 38 ih je još uvijek napušteno

A- A+

Kineski nekretninski div Evergrande ponovno je pokrenuo radove na 668 gradilišta od kojih je čak 606 već doseglo uobičajeni tempo izgradnje. Preostalih 38 gradilišta Evergrandea je i dalje napušteno. Plan restrukturiranja dugova očekuje se krajem 2022. godine.

Neboderi u Kini | Screenshot/YouTube

Kako je objavila burza Hong Konga, u izvješću Evergrandea piše da je od siječnja do kolovoza 2022. godine ugovorena prodaja od 2,56 milijardi dolara s bruto ugovorenom prodajnom površinom od 1,94 milijuna četvornih metara. Dodatno, Evergrande je u pregovorima sa sestrinskom firmom Evergrande Property Services oko otplaćivanja dugova od 1,9 milijarde dolara. To bi se ostvarilo prijenosom nekretnina s Evergrandea na Evergrande Property Services, piše Global Times.

Iz Evergrandea su rekli da je revizija tvrtke za 2021. i pregled privremenih rezultata za 2022. još uvijek u tijeku i da će tvrtka objaviti rezultate što je prije moguće. Istovremeno, tvrtka sa svojim financijskim i pravnim savjetnicima aktivno radi na restrukturiranju inozemnog duga, i objavit će konkretan plan rješenja koji poštuje prava svih dioničara.

Izdvojeni članak

Najzaduženija građevinska firma pokušava naći izlaz: Prodaje svoju imovinu za milijarde dolara

Tvrtka je napomenula da će trgovanje njezinim dionicama ostati obustavljeno na hongkonškoj burzi, a dioničari i ulagači bit će obaviješteni o svim značajnim razvojima događaja. Nedavno su brojne lokalne vlasti u Kini pojačale napore kako bi osigurale isporuku zgrada kupcima stanova u pokušaju da probude zaspali sektor nekretnina.

Ured za urbano planiranje i prirodne resurse Taiyuana, sjevernokineske provincije Shanxi, 9. rujna izdao je obavijest 41 tvrtki, uključujući Evergrande i OCT Group, pozivajući ih da što prije počnu s izgradnjom stambenih objekata na 56 gradilišta. Krajem srpnja, Evergrande je tvrdio da je čak 96 posto zaustavljenih stambenih projekata nastavilo s izgradnjom. Što se tiče restrukturiranja inozemnih dugova, kineski sektor nekretnina se nada da će Evergrande konkretan plan restrukturiranja dugova objaviti do kraja 2022. godine.

Copy link
Powered by Social Snap