Pretraga

Počeli su se prikupljati potpisi za referendum protiv izgradnje hotela Valkanama u Puli

A- A+

U veljači je Društvo arhitekata Istre poslalo dopis Gradskoj vijećnici u Puli zbog odgode izgradnje hotela, referirajući se na izmjene i dopune iz Urbanističkog plana uređenja Lungomare pritom ističući negativne aspekte planirane izgradnje. Jučer je počelo i prikupljanje potpisa protiv izgradnje.

Pula | foto: Unsplash

– Danas počinjemo s prikupljanjem potpisa, bit ćemo prisutni zasad na deset lokacija i to širimo na još deset. Bit ćemo vidljivi, prepoznatljivi, podržite nas, pratite nas, prije svega, potpišite, rekao je Aleksej Orel iz Građanske inicijative Referendum za Lungomare, piše Glas Istre.

– Nekog bi mogla biti sramota, jer ovo su trebali napraviti oni koje mi plaćamo, gradski oci. Krećemo s prikupljanjem potpisa. Bilo bi lijepo da to ubuduće budu oni koje plaćamo za to, ali dosta politike, u zanosu smo, rekao je Boris Stermotić uz riječi da je večina građana za referendum.

Izdvojeni članak

Arhitekti u Puli se bune protiv izgradnje hotela i obnove nogometnog terena, gradonačelnik Zoričić razočaran

– Nema više politike, ovo je inicijativa građana, to neka svima bude jasno. Koja god politička stranka, bilo Most, Možemo!, SDP, HDZ, IDS kaže da smo mi njihovi, oni nas mogu podržati, mogu nam dati logistiku, a prije svega uplatiti donaciju jer tako dokazuju svoju podršku. Mi smo inicijativa građana – kratko, jasno, precizno, točno, to svugdje piše. Ovo su naši sugrađani, ovo nisu političari. Ako ćete stavljati meni u usta političku ambiciju, takvu nemam, imam ambiciju za iseljenje iz ovog grada, hvala, zaključio je Aleksej Orel.

Copy link
Powered by Social Snap