Pretraga

U Krešimirovu gradu provodi se anketa u kojoj svatko može predložiti kako oživjeti staru gradsku jezgru

A- A+

Šibenčanima je s početkom ovog tjedna omogućena prilika utjecanja na oživljavanje stare gradske jezgre. U sklopu projekta KAIRÓS građane se na zabavan i zanimljiv način želi uključiti u male akcije urbane obnove grada. Svoju ideje oživljavanja gradske jezgre građani mogu predlagati do sredine svibnja.

šibenik

Šibenik foto: Josipa Vrankulj | baustela.hr

Projekt KAIRÓS – NASLIJEĐE KAO URBANA OBNOVA Grad Šibenik provodi s ciljem oživljavanja stare gradske jezgre kroz inovativna rješenja i male akcije.

Možda se pitate što su to male akcije kojima iz Grada Šibenika žele potaknuti svoje građane na oživljavanje stare jezgre njihova grada stoga evo odgovora. Male akcije su jednostavni projekti kojima se na zabavan i zanimljiv način želi uključiti građane i ostvariti tri glavna cilja:

  • ojačati svijest građana o kulturnoj baštini Šibenika,
  • osmisliti digitalne kulturne ture te
  • omogućiti uključivanje starijeg stanovništva, ali i suradnju građana.

Prednosti i nedostatci stare gradske jezgre

Građanima je ponuđen upitnik u kojem mogu iznijeti svoja mišljenja o trenutno dostupnim sadržajima unutar šibenske stare gradske jezgre, kao i onima koji bi se trebali omogućiti. Kroz kratku anketu građani mogu navesti pozitivne i negativne strane života ili boravka u staroj gradskoj jezgri, među kojima su kao negativne ponuđene nedostatak prostora za parkiranje vozila, otpad, nedostatak sadržaja i infrastrukturni problemi, dok su među pozitivnim aspektima navedeni javni prostor i blizina raznih sadržaja.

Izdvojeni članak

Aplikacija Popravimo.hr: Građani aktivno prijavljuju komunalne probleme, otklonjeno ih više od pola

Osim prednosti i nedostataka života ili boravka u šibenskoj staroj gradskoj jezgri sudionici ankete mogu navesti i sadržaje i aktivnosti koje bi se u tom dijelu grada trebali osigurati, a među ponuđenima su parkovi, društveni prostori za djecu, mlade ili starije te ugostiteljski objekti, urbano vrtlarenje i eko akcije.

Istraživanje se provodi do 14. svibnja, a dobiveni odgovori iskoristit će se u svrhu osmišljavanja malih akcija i sadržaja kojima će se pokušati oživjeti stara jezgra Šibenika. Svi zainteresirani svoje ideje i mišljenja mogu navesti u gradskoj anketi.

Copy link
Powered by Social Snap