Pretraga

Šefica Državnih nekretnina Renata Sabo prepravila životopis da sakrije kako ne zadovoljava uvjete za natječaj

A- A+

Dosadašnja šefica tvrtke Državne nekretnine d.o.o., Renata Sabo, koja se krajem srpnja kandidirala za novi mandat, prepravila je svoj životopis kako bi prikrila da ne zadovoljava uvjete koji su se u natječaju tražili. Kaže kako se radi o ‘usklađivanju životopisa’

ured

Ured | Foto: Unsplash

Saga oko vodstva Državnih nekretnina dobila je nove nastavke. Već smo objavili kako Renata Sabo, dosadašnja direktorica Državnih nekretnina nije prošla na novom natječaju za svoju poziciju, ali je onda postavljena za v.d. direktorice. Telegram je danas objavio i kako je, da bi dospjela do željene pozicije, prepravila CV.

Prije četiri godine napisala da je u maloj obiteljskoj tvrtki FRAG d.o.o. obavljala poslove suradnika u prodaji te voditelja prodaje. U novom životopisu piše kako je bila na funkciji direktorice prodaje. Pritom, piše Telegram, na potvrdi Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje stoji kako je u spomenutoj tvrtki bila prijavljena na poslovima za koje se traži tek srednja stručna sprema.

Izdvojeni članak

Direktorica Državnih nekretnina nije prošla na natječaju za vlastitu poziciju, ali ipak zadržava funkciju

Radi se o ‘usklađivanju životopisa’

Nadalje, radna mjesta stručnog suradnika i financijskog savjetnika, na kojima je radila u Hypo banci, u novom je životopisu prepravila u funkcije prodajnog te financijskog menadžera. Sabo u novom životopisu nije promijenila samo nazive radnih mjesta već i opise poslova. Tako je “pripremu i obradu kreditnih prijedloga”, koje navodi pod opis posla financijskog savjetnika u životopisu iz 2017., izmijenila u “vođenje kreditnih projekata”. Pritom je nadodala i još jedan opis posla koji je ranije izostavila “upravljanje depozitnim, garantnim i akreditivnim poslovanjem”. Ista situacija je i s opisima poslova koje je obavljala u maloj tvrtki FRAG. Pod aktivnosti tako sada navodi “upravljanje projektnim aktivnostima” i “akvizicija i širenje tržišta u regiji”, navodi Telegram.

Sabo je izjavila kako je nazive svojih funkcija promijenila radi “usklađivanja životopisa”, a nove koje je navela ionako su, tvrdi, istovjetne starima.

Ipak, niti ovo nije pomoglo sadašnjoj v.d. direktorici jer na novi natječaj nije dostavila izjavu ovjerenu kod javnog bilježnika pa nije uzeta u daljnje razmatranje. Međutim, na natječaju raspisanom prije četiri mjeseca, Horvatovo ministarstvo nije izabralo niti jednog od pet kandidata koji su zadovoljavali formalne uvjete pa je stoga Sabo 28. listopada postavljena za v.d. Državnih nekretnina, do raspisivanja novog natječaja. Kako navodi Telegram, ministar Horvat i Vlada odlučili su joj dati još vremena na čelu te tvrtke.

Izdvojeni članak

Banožić zbog velike obitelji dobio veliki stan u Zagrebu, a u isto vrijeme uzima naknadu jer mu obitelj živi u Slavoniji

Šefica Državnih nekretnina Renata Sabo prepravila životopis da sakrije kako ne zadovoljava uvjete za natječaj
Share via
Copy link
Powered by Social Snap