Pretraga

Urušio se krov građen od zabranjenog građevinskog materijala, 11 poginulih, materijalna šteta ogromna

A- A+

Smrtno je stradalo 11 osoba nakon što se urušio betonski krov školske sportske dvorane u kineskom gradu Qiqiharu. Prema prvim procjenama uzrok bi moglo biti nezakonito postavljanje zabranjenog građevinskog materijala – perlita.

perlit

perlit

Urušavanje krova u sportskoj dvorani u okrugu Longsha u gradu Qiqiharu u sjeveroistočnoj kineskoj pokrajini Heilongjiang, dogodilo se 23. srpnja oko 15 sati po lokalnom vremenu. Smrtno je stradalo deset osoba, a pod ruševinama ih je bilo zatočeno ukupno 15. Riječ je članicama ženske odbojkaške ekipe koje su u trenutku urušavanja krova imale trening, izvještava bnn.network.

Početna istraga otkrila je da su prilikom gradnje dvorane građevinski radnici nezakonito postavili perlit. Riječ je o mineralu koji može apsorbirati vodu, te stoga nije prikladan kao oblog krovnih konstrukcija jer upijanjem veće količine vode povećava pritisak na nosive elemente.

Izdvojeni članak

Revolucija u proizvodnji građevinskog materijala – otkriven novi ‘zeleni’ beton!

Pod dugotrajnim kišama koje su pogodile proteklih tjedana okrug Longsha u Kini, perlit je upio vodu i dobio na težini, što je rezultiralo urušavanjem krova, objavili su državni mediji. The Beijing News, list u vlasništvu Komunističke partije Kine, kritizirao je nedostatak nadzora izgradnje.

‘Samo istinskim poštivanjem građevinskih normi, poštivanjem sigurnosti te jačanjem nadzora i upravljanja procesom gradnje možemo izbjeći ponavljanje pogreške’, objavio je list u uvodniku. Istraga se nastavlja, a pojedinci zaduženi za građevinsku tvrtku su u policijskom pritvoru.

Pogledajte ovdje objekt sa slamnatim pokrovom, a koji zadovoljava sve standarde sigurnosti,

Copy link
Powered by Social Snap