Pretraga

Projekti obnove nakon potresa u Velikoj Gorici iznose više od 300 tisuća eura

A- A+

U velikom i razornom potresu 2020. godine, nije stradala samo Petrinja, već i mjesta Bregi i Dubranec te Gradska četvrt Kurilovec u Velikoj Gorici. U procesu obnove na području Kurilovca asfaltirana je cesta, a u Dubrancu je u postupku obnova Društvenog doma. Ukupna vrijednost ovih projekata zajedno iznosi nešto više od 300 tisuća eura.

Velika Gorica iz zraka

Velika Gorica iz zraka | Foto: Ivan Hrvačić screenshot

U sklopu obnove na području Velike Gorice, točnije u Dubrancu od Gustelnice do Svete Kate, sanirana je prometnica u dužini od 2,850 metara, a asfaltirana je površina od ukupno 15,105 metara kvadratnih. Također su izvedeni radovi na uređenju bankina i odvodnih jaraka. Vrijednost radova na sanaciji prometnice je 492,729.72 eura. Podsjetimo se kako je Velika Gorica dobila ugovore za obnovu javnih zgrada oštećenih u potresu vrijedne 4 milijuna kuna.

Izdvojeni članak

Velika Gorica: Ugovori od 4 milijuna kuna za obnovu javnih zgrada oštećenih u potresu

Ovog je ljeta Teslina ulica u gradskoj četvrti Kurilovec bila u radovima. Dio ulice od Kurilovečke do Kolareve kompletno je uređen s izgrađenom oborinskom odvodnjom, a na ovom potezu zamijenjene su i vodovodne cijevi čime je vrijednost svih radova oko 309 tisuća eura. Završetak radova obišao je i gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar.

– Sama renovacija asfalta nije bila dovoljna jer je trebalo napraviti i oborinsku odvodnju i promijeniti dotrajele instalacije ispod zemlje. Kad je u pitanju GČ Kurilovec tek pravi investincijski zamah kreće – niz ulica ćemo odraditi, projektna odkumentacija za Jelačićevu je u završetku te će ona ići sljedeće godine, tu je osnovna škola i dječji vrtić koji gradimo do kraja mandata, izjavio je gradonačelnik Ačkar.

Dodao je da dvije godine nakon potresa mjesta Bregi i Dubranec pričaju najljepšu priču. Nikada nije u ovo područje uloženo više novca u ovaj kraj, koji ljudi prepoznaju kao izvanredno mjesto za život. Potegnuta je vodovodna mreža, a rade se škola i vrtić. U tijeku je i uređenje Društvenog doma Dubranec za što su osigurana sredstva. Slijedi popunjavanje mikropukotina na podu i zalijevanje podloge, poručili su iz Grada.

Copy link
Powered by Social Snap