Pretraga

Velika Gorica: Ugovori od 4 milijuna kuna za obnovu javnih zgrada oštećenih u potresu

A- A+

Velika Gorica je od Zagrebačke županije dobila ugovore vrijedne gotovo 4 milijuna kuna za obnovu javnih zgrada oštećenih u potresu. Sredstva će biti namijenjena za obnovu dvorca Stari grad Lukavec, zgrade Veleučilišta Velika Gorica, 8 zgrada osnovnih i područnih škola te 6 dječjih vrtića na području grada.

Veleučilište Velika Gorica

Veleučilište Velika Gorica | foto: Veleučilište Velika Gorica

Za obnovu zgrada javne namjene oštećenih u potresu Zagrebačka županija je Gradu Velikoj Gorici dodijelila ugovore vrijedne gotovo 4 milijuna kuna. Dodijeljena sredstva namijenit će se za obnovu dvorca Stari grad Lukavec, zgrade Veleučilišta Velika Gorica, 8 zgrada osnovnih i područnih škola te 6 dječjih vrtića na području grada. Ugovore je gradonačelniku Velike Gorice Krešimiru Ačkaru uručio zamjenik župana Damir Tomljenović u zgradi Gradske uprave.

Očekuje se novi objekt škole u Dubrancu

Gradonačelnik Akčar istaknuo je kako su prihvaćeni svi projekti koje je Grad Velika Gorica prijavio na županijski natječaj za financiranje šteta od potresa.

– Suradnja Grada Velike Gorice i županije konačno dolazi na onu razinu koju svaki Velikogoričanin priželjkuje. Grad što je i logično najviše prinosi proračunu županije kao najveći grad, a s ovim se pokazuje da Županija to na najbolji mogući način vraća u Veliku Goricu, izjavio je gradonačelnik Akčar.

Izdvojeni članak

U Velikoj Gorici započela obnova: ‘Ovo je 14. gradilište otvoreno u sklopu programa obnove nakon potresa’

Prethodno dobivena sredstva koje je Županija dodijelila Velikoj Gorici bila su usmjerena prema građanima koji su u potresu ostali bez svojih domova, a sada na red dolaze i stradale zgrade javne namjene. Gradonačelnik Akčar je izjavio da se to posebice odnosi na dvorac Lukavec, škole i vrtiće, a slijedi i daljnje prijavljivanje na natječaj koje se tiče škole u Dubrancu.

škola Dubranec

škola Dubranec oštećena u potresu | foto: screenshot YouTube

Tomljenović tvrdi da sredstava za obnovu ima

Zamjenik župana Damir Tomljenović istaknuo je kako ovi ugovori označavaju tek početak obnove objekata na području Velike Gorice te očekuje prijavu i drugih projekata jer sredstava za obnovu od potresa ima.

– Mi smo u natječaju za obnovu od potresa, zahvaljujući Vladi RH koja je Županiji oslobodila decentralizirana sredstva, u mogućnosti kroz sve ovo razdoblje, sanirati gotovo sve ono što je u javnim zgradama oštećeno. Mi ove godine za tu namjenu imamo 80 milijuna kuna, a svake godine nam se dodaje još po 40 milijuna kuna. Mislim da ćemo kroz dobar plan i suradnju s jedinicama lokalne samouprave gradovima i općinama uspjeti napraviti jedan ogroman posao, izjavio je Tomljenović.

Veleučilište Velika Gorica
Share via
Copy link
Powered by Social Snap