Pretraga

Važna obavijest stiže iz Grada Siska: Produljuje se sufinanciranje najamnina, evo do kada

A- A+

Važna obavijest jučer je stigla iz Grada Siska. Naime, u Gradu su donijeli odluku o produljenju sufinanciranja najamnine građanima čije su nekretnine oštećene tijekom razornih potresa koji su područje Sisačko-moslavačke županije pogodili u prosincu prošle godine.

žuta oznaka

Žuta oznaka, sufinanciranje najamnine | foto: Denis Gaščić

Sufinanciranje najamnine mogli su ostvariti svi oni građani Siska čiji su domovi zbog pretrpljene štete uslijed potresa postali neuporabljivi za stanovanje.

Grad Sisak objavio je važnu vijest za sve one kojima sufinancira najamninu. Naime, kako iz Grada navode, donesena je odluka da se rok za sufinanciranje najamnine produljuje sve do 31. kolovoza ove godine.

Prijavu za sufinanciranje najamnine mogli su predati svi građani Siska čiji su domovi nakon hitnih pregleda dobili oznaku neuporabljivosti.

Sufinanciranje za žute naljepnice

Sufinanciranje najamnine odnosi se na one objekte, odnosno građane koji su u njima do potresa živjeli, a koji su nakon hitnih pregleda statičara dobili žutu naljepnicu neuporabljivosti, odnosno:

  • PN2, potrebne mjere hitne intervencije i
  • PN1,  potreban detaljan pregled.

Mjesečna najamnina iznosi do 1.000 kuna, a građane kojima je istekao ugovor o najmu stana iz Grada pozivaju da dostave važeći ugovor prijavljen u Poreznoj upravi.

Izdvojeni članak

Procjene uporabljivosti zgrada nakon potresa: Što označavaju boje naljepnica

Odluku o produljenju sufinanciranja najamnine za one čiji domovi nose žutu naljepnicu iz Grada su se odlučili, kako objašnjavaju, sukladno Odluci Vlade Republike Hrvatske kojom država sufinancira najamninu za građane čiji domovi nose crvenu naljepnicu.

– Sufinancirani iznos najamnine kojeg Grad Sisak osigurava do 31. kolovoza 2021. godine, uplaćivat će se na račun najmodavaca na temelju sklopljenog ugovora o najmu koji je prijavljen Ministarstvu financija, Poreznoj upravi, u iznosu navedenom u ugovoru o najmu, ali ne više od 1.000,00 kuna mjesečno, dodaju iz Grada.

Sve dodatne informacije građani mogu dobiti u izmještenom središtu gradske uprave u Ulici Marijana Cvetkovića 8, od ponedjeljka do petka od osam do 16 sati ili na brojeve telefona: 044/635-502 ili 044/635-520.

Važna obavijest stiže iz Grada Siska: Produljuje se sufinanciranje najamnina, evo do kada
Share via
Copy link
Powered by Social Snap