Pretraga

[VIDEO] Snimka pokazala kako je korak po korak sagrađena pozornica ovogodišnjeg Eurosonga

A- A+

Nakon odličnog nastupa, Albina Grčić ipak nije uspjela izboriti finale Eurosonga u Rotterdamu u prvoj polufinalnoj večeri. Ipak, iskustvo je to koje će zasigurno cijeli život pamtiti. Naime, ove se godine Eurosong održava u Rotterdamu na kultnom mjestu koje se zove Ahoy Arena, a koje baš ove godine slavi 50. godišnjicu.

Foto: ahoy.nl; screenshot/YouTube

Ahoy Arena ima šest dvorana za događaje (30.000 m2), a novootvoreni kongresni centar mjesto je za VIP goste i medijski centar. Zanimljivo je kako je od 1971. ovo mjesto bilo domaćin brojnih velikih događanja, poput MTV-ovih europskih glazbenih nagrada 1997. i 2016., Junior Eurovision Song Contest-a 2007., godišnjeg North Sea Jazz Festivala i mnogih drugih.

Arena također služi kao glavno mjesto za sportske događaje te se začas iz noćnog kluba može pretvoriti u teniski teren, trkaću stazu ili teren za odbojku na pijesku, a može se koristiti i za konferencije te primiti preko 16.500 posjetitelja.

Ipak, pretvaranje u pozornicu za Eurosong 2021. bilo je nešto zahtjevnije. Kako je izgledao cijeli proces, pogledajte u nastavku.

Copy link
Powered by Social Snap