Pretraga

[VIDEO] Vrući spotovi na baušteli: Gradilište postalo set čak i za jedan hrvatski hit

A- A+

Bauštela je nekim zvijezdama poslužila kao vrhunska inspiracija za spotove od kojih su neki do danas stekli gotovo kultni status. Kako izgleda kada bauštela postane set – pogledajte u nastavku.

Spot u kojemu djevojke demonstriraju kako koristiti tešku mašineriju postao je instant hit I Foto: YouTube; screenshot

Američka glazbena scena već minimalno dva desetljeća zna kako je bauštela savršeno mjesto za napraviti spot o kojem će svi pričati. Jedan od najpoznatijih svakako je onaj Marca “Bennyja” Benassija, talijanskog DJ-a, producenta ploča i remixera – Satisfaction.

Spot u kojemu djevojke demonstriraju kako koristiti tešku mašineriju postao je instant hit te je video iz 2003. na YouTubeu pregledan gotovo 85 milijuna puta.

No, Benassi nije jedini koji je odlučio od bauštele napraviti vrući set. Ženska grupa Fifth Harmony 2016. godine izbacila je spot Work from Home u kojem su oskudno odjevene pjevačice izvodile koreografiju na gradilištu, a sličan spot vidjeli smo i kod Ciare te Missy Elliott u duetu Work.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Ovakav ‘bauštelski’ sendvič još niste vidjeli

Inspirirani i Hrvati

Iako su ranije navedeni spotovi naglašavali seksepil glavnih protagonista, gradilište je poslužilo i kao mjesto gdje su se stvarale drugačije vrste videa poput onoga za hit Alana Jacksona – Hard Hat And A Hammer, koji nam donosi ozbiljniji zvuk kroz country pop.

I neki Hrvati pronašli su inspiraciju na gradilištu pa je tako hrvatski glazbeni sastav Klapa DVD-a Žrnovnica prije 10 godina izdao hit Kako ću joj reć’ da varin koji danas ima preko milijun pregleda.

Koji smo još spotove pronašli na gradilištu, pogledajte u nastavku.

Fifth Harmony – Work from Home

Benny Benassi – Satisfaction

Ciara ft. Missy Elliott – Work

The Fabulous Thunderbirds – Tuff Enuff

Alan Jackson – Hard Hat And A Hammer

Klapa DVD-a Žrnovnica Sv. Florijan Čedo Martinić – Kako ću joj reć’ da varin

Copy link
Powered by Social Snap