Pretraga

HZMO rasprodaja nekretnina: Prodaju se stanovi i poslovni prostori već od 377 eura za kvadrat

A- A+

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje objavio je još jedan krug rasprodaje nekretnina. Ovoga puta riječ je o stanovima na području Pakraca, Karlovca i Velikog Grđevca, te poslovnom prostoru u Imotskom. Rok za prijavu ponuda je 29. studeni, a otvaranje ponuda 7. prosinca 2023. godine. Jamčevina iznosi 10% od početne cijene.

Stambeni krediti, ilustracija | foto: Unsplash

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) prodaje stanove u Pakracu, Karlovcu i Velikom Grđevcu, te poslovni prostor u Imotskom. Početne su cijene više nego pristupačne, pa se ponovno očekuje velik interes potencijalnih kupaca.

Tri stana i jedan poslovni prostor

U Pakracu se prodaje stan u Radićevoj ulici, površine od 41,55 kvadrata za početnu cijenu od 14.824 eura, odnosno tek 377 eura po kvadratu! U Karlovcu je u ponudi stanu Filipčevoj ulici od 38,27 četvornih metara koji se prodaje za početnu cijenu od 27.375 eura, odnosno približno 715 eura po kvadratu.

Stan u Velikom Grđevcu koji prodaje HZMO nalazi se na Trgu Mate Lovraka, površine je 43,46 kvadrata, a početna mu je cijena 20.212 eura, odnosno približno 465 eura za četvorni metar. Poslovni prostor u Imotskom nalazi se na adresi Zvonimirova 36. Površine je 72 četvorna metra, početna cijena mu iznosi 41.095,90 eura, odnosno oko 571 eura za kvadrat.

Izdvojeni članak

Mamutica: Otkrivamo koliko bi koštali svi stanovi u najvećoj zgradi u Hrvatskoj

Uvjeti natječaja

Iz HZMO-a napominju kako se nekretnine prodaju u zatečenom stanju ‘viđeno – kupljeno’, te kako prodavatelj ne odgovara za pravne i materijalne nedostatke nekretnine koja je predmet javne prodaje.

Nekretnine za koje je naznačeno da su u izvan knjižnom vlasništvu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, u posjedu su prodavatelja, ali nisu u zemljišnim knjigama upisani kao njegovo vlasništvo, što ne utječe na pravo vlasnika da raspolaže sa svojom nekretninom. Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje kupcima će predati nekretninu u posjed i dati svu potrebnu dokumentaciju kojom raspolaže za nekretninu, međutim dužnost kupca je da upiše nekretninu u zemljišne knjige.

Ponuditelji su dužni uplatiti jamčevinu u visini 10 % početne cijene nekretnine u korist državnog proračuna. Izabranom ponuditelju uplaćena jamčevina uračunava se u cijenu, a ostalim ponuditeljima Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje vratit će jamčevinu u roku od 30 dana od dana donošenja odluke o odabiru najpovoljnije ponude, s tim da ponuditelj kojem se vraća jamčevina nema pravo na kamate za razdoblje od njezine uplate do isplate.

Pogledajte ovdje najnoviju analizu tržišta nekretnina u Hrvatskoj.

Copy link
Powered by Social Snap