Pretraga

Renata Sabo više nije šefica Državnih nekretnina, veliku ulogu imala zviždačica Đerek

A- A+

Prije nekoliko mjeseci u medije je izašla zviždačica Marija Đerek koja je ukazivala na nepravilnosti u poslovanju Državnih nekretnina. Te nepravilnosti se provlače još dok je Banožić bio Ministar Državne imovine, a današnja šefica Državnih nekretnina nije osvojila novi mandat.

Maja Đerek | Foto: Screenshot, N1

Za novu šeficu Državnih nekretnina Vlada je predložila Mirelu Habijanec. Renata Sabo, koja je na čelu te državne tvrtke bila od 2017., više neće biti na toj funkciji. Iako se prijavila na natječaj te je pozvana na razgovor, na kraju nije ušla niti u uži krug od šest kandidata koje je Vladi predložio nadležni ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, Ivan Paladina, piše Telegram.

Izdvojeni članak

Milanović odgovorio Banožiću oko vile na Hvaru, Državne nekretnine demantiraju Banožića i potvrđuju riječi predsjednika

Razni mediji su otkrivali razne afere oko Državnih nekretnina, Frke-Petešića, vila na Hvaru, Banožića i ostatka ekipe. Najviše utjecaja je imala zviždačica Marija Đerek koja je hrabro vadila sav prljavi veš kompanije u kojoj je radila i iz prve ruke svjedočila nepravilnostima u poslovanju. Đerek je upravo Sabo i dodijelila otkaz.

Izdvojeni članak

Progovorila zviždačica Državnih nekretnina, otkrila je kako se zapravo posluje s nizom HDZ-ovaca

Bile su tu priče i oko hitnih naredbi da se Banožiću mora trkom u trgovinu po jastuke, peglu, ukrasne biljke i ostali dekor. Naravno, radilo se o interijeru državne imovine.

Izdvojeni članak

Državne nekretnine: ‘Ne radimo po nalogu, nego po planu’, Đerek: ‘A zašto ste Frki uredili podrum osim da mu se svidite?’

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap