Pretraga

U grad s najljepšim zalaskom sunca dolaze projekti luksuzne stanogradnje: Kvadrat i po nekoliko tisuća eura

A- A+

Tridesetak projekata luksuzne stanogradnje diljem Dalmacije i po kontinentu započet će investicijski ciklus poduzetnika Roberta Kralja, Varaždinca s berlinskom adresom. Kralj će s nekoliko svojih kolega iz Njemačke i Hrvatske luksuznu stanogradnju, između ostalog, dovesti i na zadarski Borik.

diamond marina zadar

Diamond Marina Zadar Borik | foto: Adria Europe Group

Potražnja za luksuznim nekretninama iz dana u dan sve je veća, no, na hrvatskom tržištu još uvijek ih nema dovoljno.

Investicijski val Roberta Kralja, Varaždinca s berlinskom adresom, i njegovih kolega iz Hrvatske i Njemačke na hrvatsku obalu i kontinent donijet će više od trideset projekata luksuzne stanogradnje koje, smatra Kralj, na tržištu nedostaje.

Gradnja luksuznih vila imat će fokus na Zadarsku županiju, u Varaždinu će ‘niknuti’ stambene zgrade, a pregovori za Zagreb još su u tijeku.

diamond marina zadar

Diamond Marina Zadar Borik | foto: Adria Europe Group

Kvadrat za nekoliko tisuća eura

Prvi projekti investicijskog vala trebali bi biti dovršeni već ove godine. Prema planu, riječ je o dvije vile na moru i jednoj stambenoj zgradi u Varaždinu. Najskuplji među projektima onaj je na zadarskom Boriku.

Diamond Marina Zadar Borik kombinacija je stambenih i poslovnih prostora. Objekti će biti realizirani kao vile smještene u tornjevima s kaskadnim bazenima, velikom količinom zelenila te ukopanom garažnom, a nalazit će se u neposrednoj blizini plaže na Boriku.

– Na tržištu je velika potražnja za luksuznim nekretninama, kojih u Hrvatskoj i dalje nedostaje, i nakon 20 godina iskustva u građenju u Njemačkoj i Hrvatskoj, sada smo odlučili napraviti značajan iskorak i uložiti u luksuznu gradnju u Hrvatskoj, navodi Kralj za Poslovni.hr te dodaje da rezervacije za stanove, čija će cijena za jedan kvadrat premašiti nekoliko tisuća eura, već postoje.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Zadar uz bok drugih gradova u Europi: Rekonstrukcija glavne gradske prometnice

Nekadašnji nogometaš s ulaganjem u Hrvatsku započinje 2019. godine kupnjom prvog zemljišta u Sukošanu kraj Zadra. Zemljište kupuje s partnerima varaždinskim odvjetnikom Domagojem Krpinom i Poljakom Arturom Wichniarekom. Trojac je danas naveden kao osnivači Adria Europe Grupe. Njihove luksuzne projekte na moru pratit će i projekti na kontinentu.

– Objekt u Varaždinu će po konceptu, kvaliteti gradnje, kvadraturi, opremljenosti te dodatnim pogodnostima poput vlastitog spa centra s bazenom, saunom i ostalim sadržajima, biti najraskošnija zgrada u Varaždinu. Može se reći da dovodimo luksuz u stambenu gradnju u Varaždinu, dodaje Kralj čija Grupa u projekte izgradnje stanova ulaže oko 35 milijuna kuna.

Na pitanje zašto se odlučio za Zadar odgovara ističući da Grad ulaže u svoju infrastrukturu te da do sada nije imao problema s lokalnom administracijom. No, dodaje, ishodovanje dozvola je sporo.

– Ovakav proizvod u Njemačkoj je već standard, u Hrvatskoj još nije, a zemlja je divna, ima divnu obalu i jako puno potencijala za ovakve projekte. To su održivi projekti u čijoj izvedbi pazimo da imamo minimalan utjecaj na okoliš, zaključuje Kralj za Poslovni.hr.

diamond marina zadar

Diamond Marina Zadar Borik | foto: Adria Europe Group

U grad s najljepšim zalaskom sunca dolaze projekti luksuzne stanogradnje: Kvadrat i po nekoliko tisuća eura
Share via
Copy link
Powered by Social Snap