Pretraga

Čitatelji odlučili u anketi: Prazno pročelje u Preradovićevoj kvari vizuru grada

A- A+

Prije dva tjedna pitali smo vas što mislite o kontroverznom pročelju urbane vile Ante Vlahovića u Preradovićevoj. Prevladalo je mišljenje da minimalistička fasada kvari vizuru starijih pročelja u susjedstvu i ne pripada gradskoj jezgri Zagreba. Pogledajte rezultate i fotografije.

vlahović_pročelje4

Pročelje s južne strane; David Mandić | baustela.hr

U strogom centru Zagreba početkom godine niknulo je zanimljivo pročelje koje je započelo mnoge rasprave. Neki tvrde kako se radi o inovativnom i zanimljivom arhitektonskom pothvatu, dok se nekima nikako ne sviđa ovako dramatičan odmak od starijih susjednih zgrada, građenih za vrijeme Austrougarske. Pitali smo vas što vi mislite i rezultati su posve jasni. Čak 266 glasova (66.5%) presudilo je protiv minimalističke fasade. Čitatelji su se izjasnili da ovakvo moderno i prazno pročelje kvari vizuru detaljno ukrašenih starijih zgrada u okolini.

Mislite li da se pročelje uklapa u vizuru okoline?

vlahović_pročelje10

Tekstura fasade narančaste ; David Mandić | baustela.hr

No, ne slažu se svi s tom odlukom. 102 glasa (25.5%) tvrde kako pročelje podiže vizuru okoline na višu razinu. Ostali (32 glasa, 8%) nisu sigurni sviđa li im se ili ne. Kakvo god vaše mišljenje bilo, ovo neobično djelo portugalskog arhitekta (Eduardo Souto de Moura) nastavlja plijeniti poglede prolaznika i dijeliti stavove.

vlahović_pročelje9

Nadzorna kamera uperena na nogostup; David Mandić | baustela.hr

vlahović_pročelje6

Golemo staklo plijeni poglede prolaznika; David Mandić | baustela.hr

Copy link
Powered by Social Snap