Pretraga

Grad Zagreb skratio rok plaćanja na 30 dana, javni građevinski poslovi dostupniji

A- A+

Grad Zagreb je u 2024. godinu ušao skrativši rokove plaćanja na 30 dana. Sve kako bi se osigurala provedba svih zacrtanih kapitalnih investicija s obzirom na to da su javne nabave zagrebačke uprave mnoge manje građevinske tvrtke obilazile jer nisu mogle samostalno podnijeti teret troškova gradilišta.

građevinski radnici

građevinski radnici | foto: Pixabay

Ured za financije Grada Zagreba uputio je službenu obavijest svim uredima i odjelima unutar zagrebačke gradske obaveze kako od 1. siječnja 2024. krajnji rok plaćanja prema vlastitim ustanovama i trećim osobama iznosi 30 dana, izvjesila je zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba, Danijela Dolenec.

Grad Zagreb za 2024. godinu ima u planu ogroman program kapitalnih investicija, velikih i malih, ukupne vrijednosti 2019. milijuna eura. Realizacija zacrtanog bit će nemoguća bez povećanja obuhvata građevinske operative.

Izdvojeni članak

Grad Zagreb stavlja izvan snage 4 problematična urbanistička plana uređenja

– Nakon što smo potpuno ukinuli kašnjenja u plaćanju, koja su prije našeg preuzimanja upravljanja Gradom bila čak 6 mjeseci, u 2024. ulazimo sa skraćenim rokovima od 30 dana za kapitalne projekte. Kraći rokovi plaćanja su važni jer se u takvim uvjetima puno više tvrtki može javiti na naše natječaje. Važno nam je imati kompetitivne postupke javne nabave, jer ćemo tako ostvariti bolju kvalitetu po konkurentnim cijenama. Program kapitalnih ulaganja Grada Zagreba u 2024. iznosi 219 milijuna eura, imamo doista ambiciozan plan izgradnje i pozivamo sve gospodarske subjekte da se javljaju na postupke nabave Grada Zagreba, rekla je zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec.

Također, iz Grada Zagreba podsjećaju kako se prije dvije godine vlastitim ustanovama i trećim stranama kasnilo s plaćanjem do 6 mjeseci. No, i da je kašnjenja tog obima ukinuto je još prošle godine.

– Sada je Grad Zagreb u situaciji ‘zdravih financija’ i rokovi plaćanja su skraćeni za sve, zaključuje Dolenec.

Pogledajte ovdje kako se gradi prva zagrebačka pješačka staza od eko-asfalta.

Copy link
Powered by Social Snap