Pretraga

Pitali smo čitatelje koji su dijelovi Zagreba najbolji za život, ovo su njihovi odgovori

A- A+

Pitali smo vas koji je zagrebački kvart idealan izbor za život. Je li u pitanju Centar ili zelenilo Maksimira, dobro poznata Trešnjevka ili pak okolica glavnoga grada? Odgovore iz ankete donosimo u nastavku.

Neki zagrebački kvartovi preko noći su dosegli cijenu od 3.ooo eura po metru kvadratnom, dok se drugi bore s drastičnim padom cijena na što utječe niz faktora. Osim potresa, bitnu ulogu igraju blizina doma zdravlja, količina zelenih površina, povezanost s drugim dijelovima grada.

Ako gledamo situaciju u proteklih nekoliko godina mlade su se obitelji često odlučivale za kupnju stana u kvartovima koji su okruženi zelenilom poput Trešnjevke, Maksimira te Novog Zagreba. Ipak, koji dio grada bi odabrali za život odlučili smo pitati i naše čitatelje ne bi li dobili bolju sliku o tome koji dijelovi Zagreba su najpopularniji.

Izdvojeni članak

Nakon potresa svi bježe iz centra Zagreba: Koji je po vama kvart idealan izbor za život?

Najviše glasova dobili Maksimir, Trešnjevka i Novi Zagreb

Najviše glasova u našoj anketi dobio je Maksimir za koji je glasalo 15,46 posto naših čitatelja. Maksimir odmah slijedi Trešnjevka te Novi Zagreb.

Donji Grad, Donja Dubrava, Brezovica i Črnomerec najmanje su pak popularni dijelovi grada odlučili su naši čitatelji. Kako je izgledala tablica, pogledajte u nastavku.

Rasprava o životu u zagrebačkim kvartovima razvila se i u komentarima, a mnogi su bili zadovoljni s dijelom grada u kojem sami žive.

– Savica je za mene najljepši kvart! Ima sve i najbliža centru! Prometna povezanost prema drugim dijelovima grada je savršena. Gdje god krenuli sve vam je blizu. Cijene novih stanova su i  3.000 eura kvadrat, a oni manji i jeftiniji planu već u jednom danu, napisao je jedan od komentatora.

Drugi se pak nisu slagali s navodom kako je nakon potresa Centar postao manje tražen.

– Prema onome što kažu agenti za nekretnine, Centar je i dalje tražen, napisao je jedan Zagrepčanin.

Sudeći prema rezultatima ali i komentarima, čini se kako se nakon pandemije i potresa većina ipak odlučuje za one dijelove grada koji im pružaju određenu dozu mira i zelenila, ali opet i dobru povezanost s centrom grada.

 

Pitali smo čitatelje koji su dijelovi Zagreba najbolji za život, ovo su njihovi odgovori
Share via
Copy link
Powered by Social Snap