Pretraga

Čudo moderne tehnologije: Napravljen softver koji može predvidjeti nesreće na gradilištu

A- A+

Zahvaljujući tehnologiji, rad na gradilištima nikad nije bio sigurniji nego sada. Ipak, nesreće na radu su i dalje vrlo česte, no i to bi se moglo promijeniti. Tvrtka SafeGuard tvrdi da su napravili softver koji može predvidjeti opasne situacije na gradilištu prije nego što se dogode.

Foto: Unsplash

Tvrtka za sigurnosnu tehnologiju SafeGuard sa sjedištem u Tel Avivu prikupila je financiranje serije A od 8 milijuna dolara, koje su vodili investitori Ron Zuckerman i Hillel Kobrinsky. Njima se pridružila i grupa investitora u nekretnine. SafeGuard je također najavio otvaranje tvrtke Otoos, koja će se fokusirati isključivo na građevinsku industriju u SAD-u. Otoos nudi cjelovitu sigurnosnu platformu s funkcijama koje sežu od ljudskih resursa do održavanja opreme, a također uključuje SafeGuard kao značajku, piše Construction Dive.

SafeGuard tvrdi da je njegov proizvod sposoban spriječiti građevinske nesreće u stvarnom vremenu. Platforma prikuplja podatke istovremeno iz više izvora, uključujući kamere, senzore, dronove, statističke analize, otvorene podatke i velike podatke. Koristeći te izvore, algoritmi identificiraju obrasce ljudskih pogrešaka na licu mjesta i koriste umjetnu inteligenciju za predviđanje vjerojatnosti nesreće.

Izdvojeni članak

Tehnologija će raditi umjesto nas: Evo kako će izgledati gradilišta budućnosti

Prediktivni podaci pomažu u stvaranju ‘proaktivnih mjera’ koje provode dobro donošenje odluka, po tvrtki – na primjer, program može zaključati radnika iz prostorije u kojoj bi se mogla dogoditi nesreća. Izhak Pak, izvršni direktor SafeGuarda, rekao je kako samo end-to-end rješenje koje uklanja ljudski faktor iz jednadžbe može spriječiti nesreće i zatvaranje gradilišta.

Copy link
Powered by Social Snap