Pretraga

Središnji raspon starog čiovskog mosta vraćen u Trogir: Slijede završni radovi

A- A+

Nakon šest mjeseci obnove u korčulanskom brodogradilištu Radež, središnji čelični raspon starog čiovskog mosta vraćen je u Trogir i ponovno montiran u upornjake mosta. Na središnjem rasponu izvršena je potpuna sanacija, zamijenjeno je oko 30 tona čelika, postavljene su potpuno nove instalacije, izvršeno je pjeskarenje te je stavljena nova antikorozivna zaštita.

Most Trogir | Foto: Grad Trogir

Most obnavljaju Hrvatske ceste, a vrijednost projekta je nešto više od 20 milijuna kuna. Ovo je prva potpuna sanacija mosta nakon 60 godina otkako je izgrađen, a u nju se krenulo nakon što su otvaranjem novog čiovskog mosta ostvareni preduvjeti za to.

Slijedi postavljanje novih armiranobetonskih ploča i nove zaštitne ograde, sanacija kamenih elemenata mosta, postavljanje rasvjete te završno, izrada novog asfaltnog sloja i ugradnja prometne opreme.

– Radovi idu prema planu i ne možemo biti nego zadovoljni. Uvijek ima neizvjesnosti kada se ide u ovako zahtjevne radove, ali zaista mogu čestitati investitoru i izvođaču na dosadašnjem dijelu posla i dinamici koju pokušava pratiti. Uskoro ćemo imati novi most, kako funkcionalno i sigurnosno jer će biti po najvećim europskim standardima, a i estetski će uljepšati sliku grada, rekao je gradonačelnik Trogira Ante Bilić.

Most Trogir | Foto: Grad Trogir

Most Trogir | Foto: Grad Trogir

Most Trogir | Foto: Grad Trogir

Most Trogir | Foto: Grad Trogir

Most ide u funkciju do kraja lipnja

Radovi idu prema planu, a upravo započinje treća faza rekonstrukcije.

– Iznos investicije je velik, ali je takav i projekt. Radi se o jako važnom mostu za grad Trogir, značajne upotrebne, ali i svake druge vrijednosti. Po sanaciji ćemo dati nadležnost nad njime Županijskoj upravi za ceste i, nadam se, imati objekt dugo u funkciji uz redovno održavanje. Posao još nije gotov, a nakon završnih radova, očekujemo most u funkciji do kraja lipnja, rekao je Josip Škorić, predsjednik uprave Hrvatskih cesta.

Privremena brodska linija ostaje u funkciji do otvaranja mosta za pješački promet, a novost je ta da će od uskrsnog vikenda linija svih sedam dana u tjednu voziti do ponoći.

Izdvojeni članak

Završeni radovi na Domovinskom mostu vrijedni 13.5 milijuna kuna

Copy link
Powered by Social Snap