Pretraga

Cijene državnih ‘poslovnjaka’ otišle u nebo, ove cijene zakupa su lude!

A- A+

Zaključen je drugi natječaj za najam državnih poslovnih prostora. Najviše interesa privukla je nekretnina u povijesnoj jezgri Dubrovnika čija je cijena najma u velikoj licitaciji odletjela u nebo. Također, lomila su se koplja i oko poslovnog prostora u pješačkoj zoni Gajeve ulice u Zagrebu koji je u konačnici iznajmljen za mjesečnu zakupninu od čak 5.200 eura.

poslovni prostor Gajeva Zagreb

poslovni prostor Gajeva Zagreb | foto: Državne nekretnine

Održano je javno otvaranje ponuda za zakup državnih poslovnih prostora po natječaju 2/24 na koji je  pristiglo 107 ponuda za 22 poslovna prostora. Najatraktivnije nekretnine bile su u Dubrovniku i Zagrebu.

Dobra lokacija nadomak dubrovačkog Straduna koja s proljećem očekuje i početak turističke sezone privukla je na sudjelovanje na natječaju za mali državni lokal u Starom Gradu čak 24 ponuditelja. Prema preliminarnim rezultatima, najbolja ponuda za zakup desetak kvadrata u ulici od Puča 20 u Dubrovniku pristigla je na 2.555,00 eura, a minimalna početna mjesečna zakupnina koja se mogla ponuditi iznosila je 800,00 eura.

Izdvojeni članak

Bitka za državne garaže u Zagrebu, sve otišle u zakup, jedna za četiri puta veću cijenu

Ponuda garaža i garažnih mjesta i na ovom je natječaju u Zagrebu rezultirala stopostotnim odazivom te je zauzela drugo mjesto po broju pristiglih ponuda. Uz garaže, najveći je interes zabilježen za poslovni prostor ponuđen u pješačkoj zoni Gajeve ulice, također privlačnoj turistima, ali i domaćima koji utječu na frekventnost ove lokacije.

Početna mjesečna zakupnina za prostor od 44 četvorna metra u prizemlju ulične zgrade u Gajevoj 6 iznosila je 1.136,45 eura. Najbolji od osam ponuditelja ponudio je mjesečnu zakupninu u iznosu od 5.200,00 eura.

Od preostalih gradova u kojima su ponuđeni poslovni prostori za zakup, interesa je bilo i za oba prostora ponuđena u Osijeku te za prostore u Rijeci i Šibeniku, a postignuti iznosi zakupnine u ovim su gradovima neznatno viši od početnih.

Doznajte ovdje sve o novom Zakonu o upravljanju državnim nekretninama.

Copy link
Powered by Social Snap