Pretraga

Stranci navalili na hrvatske nekretnine: Čovjek odbio ponudu od 30 milijuna eura

A- A+

Dok Hrvati jedva mogu kupiti stan od 60-ak kvadrata zbog previsokih cijena nekretnina, stranci kupuju kuće diljem hrvatske obale nudeći milijune eura. Kupljene nekretnine luksuzno opremaju i iznajmljuju turistima s visokom platežnom moći. No, jedan Hrvat kuću nije htio prodati niti za 30 milijuna eura.

Nekretnina ilustracija

Nekretnina ilustracija | Screenshot: Dnevnik.hr

Kuća u Svetom Jakovu u Dubrovniku trenutačno je jedna od najskupljih nekretnina u Hrvatskoj – cijena joj je 12 milijuna eura. Vlasnik tvrtke za promet nekretninama Goran Pikunić kazao je kako je riječ o stambenom prostoru od oko 800 kvadratnih metara. Ova nekretnina nalazi se na jednom od najluksuznijih područja na cijelom Jadranu, izvjestila je Paula Klaić Saulačić u Dnevniku Nove TV.

– Vanjski prostor ima oko 1.000 kvadrata. Zainteresirani su strani kupci, koji su najavili ovo ljeto dolazak u Dubrovnik da bi je razgledali, kazao je Pikunić.

Druga vrlo luksuzna nekretnina je ljetnikovac iz 19. stoljeća koji se nalazi u mjestu Zaton, 12 kilometara od Dubrovnika. Cijena ove nekretnine koja ima 600 četvornih metara i okućnicu od 3.000 metara je 2,8 milijuna eura.

– U vlasništvu je jedne lokalne obitelji. Prodali smo nekoliko ljetnikovaca na prostoru bivše Dubrovačke republike. Kupci su najčešće stranci, istaknuo je Pikunić.

Izdvojeni članak

Kuće u Zagrebu na prodaju i do pet milijuna eura, pogledajte u kojoj su ulici najskuplje kuće

Stranci kupuju svaku treću nekretninu u Hrvatskoj. Samo u 2021. godini bilo je više od 9.000 stranaca koji su kupili nekretninu, a top lokacija je Stradun. Tako se u jednoj nekretnini na Stradunu, čiji je vlasnik stranac, nalazi pet luksuznih soba, a cijena joj je 2,8 milijuna eura.

Stranci kupuju, ali stranci i prodaju. Spomenuta nekretnina jedan je od takvih primjera. Nekadašnja obiteljska kuća sada je luksuzni smještaj za turiste, a unutar dubrovačkih zidina već odavno je puno više turističkih kreveta nego stanovnika. Postoje i oni koji svoju kuću ne bi prodali nikad. Iako su takvi primjeri rijetki, ima onih koji odbijaju i pravo bogatstvo.

Primjer jednog takvog naveo je Pikunić za Novu TV. Rekao je kako je njegov klijent, strani ulagač, domaćem čovjeku ponudio 30 milijuna eura za kuću, ali je ponuda odbijena. Naglasio je kako su takvi primjeri rijetki.

Copy link
Powered by Social Snap