Pretraga

Ususret lokalnom referendumu u Puli: Predan zahtjev za lokacijsku dozvolu za Hotel Valkane

A- A+

Nakon što su to nedavno najavili, sada je i službeno – arhitektonski studio 3LHD je u ime investitora, Hotel Valkane d.o.o., predao zahtjev za lokacijsku dozvolu za gradnju hotela na Lungomare.

3LHD je podnio zahtjev za lokacijsku dozvolu koji je u skladu s projektom koji su prezentirali prije nekoliko mjeseci, u travnju. Rekli su kako su iznenađeni površnim interpretacijama koncepta i ideje ovog zahvata u prostoru. Naglasili su da kao arhitekti, inženjeri, sve što rade je egzaktno, pa nije jasno zašto ne bi bilo i transparentno, piše iPress.hr.

– Uvijek smo bili na raspolaganju javno obrazložiti projekt jer u njega svakako vjerujemo i iza njega i stojimo. Drago nam je da sad svi mogu vidjeti i konačni projekt gdje je jasno vidljivo da se ne dira šuma, plaža niti Lungomare i da će se izvesti novi park otvoren za javnost. Zahvalni smo investitoru na povjerenju, razini slobode koju imamo i sigurni smo da se radi o projektu koji će, kad bude završen i krene s radom, snažno afirmirati cijelo to područje u interesu javnosti, rekli su iz 3LHD-a.

Što se tiče daljnjih koraka, rekli su da nakon što bude izdana lokacijska dozvola i dobiju posljednje smjernice ovisne o brandu koji će upravljati hotelom, slijede daljnje projektiranje, glavni projekt, građevinska dozvola, i na kraju sama gradnja.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Pogledajte kako će izgledati hotel na Valkanama: Puljani uskoro izlaze na referendum

– Iako je resorno ministarstvo dalo jasnu uputu kako je nebitno je li zahtjev podnesen prije ili poslije referenduma, odnosno da, dok god GUP nije izmijenjen, stari plan vrijedi, kao investitor, htjeli smo se držati ranije najavljenog plana, ali i odagnati sve sumnje i neistine koje su se proteklih mjeseci plasirale oko planova koje imamo, zaključio je Zoran Kostić, voditelj projekta.

Podsjećamo, u pitanju je projekt koji je potaknuo Puljane na lokalni referendum, na koji će izaći 9. listopada. Na referendumu će odlučivati o tome hoće li se zabraniti gradnja hotela, drugih turističkih smještajnih kapaciteta i stambeno-poslovnih građevina na Lungomare. Više o tome pročitajte ovdje. Kako će izgledati novi hotel možete saznati ovdje.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap