Pretraga

[VIDEO] Pogledajte kako će izgledati hotel na Valkanama: Puljani uskoro izlaze na referendum

A- A+

Tvrtka Hotel Valkane je objavila video u kojem je prikazano kako bi trebao izgledati budući hotel. Napravili su to nekoliko tjedana prije nego što će Puljani izaći na referendum na kojem će glasati o tome hoće li se hotel graditi. Najavili su i da će uskoro predati zahtjev za lokacijsku dozvolu.

Hotel Valkane | Screenshot/YouTube

Tvrtka Hotel Valkane je objavila video sa svim detaljima budućeg hotela. Voditelj projekta, Zoran Kostić, uskoro predaje zahtjev za lokacijsku dozvolu, piše Poslovni Dnevnik.

– Mislim da će iz tog zahtjeva, ali i ovog videa, biti potpuno jasno da od prvog dana govorimo istinu i da radimo sve suprotno od onoga što se moglo čuti u dijelu javnosti. Šetnica i plaža ostaju otvoreni jer su izvan obuhvata projekta, veliki dio svog privatnog zemljišta pretvaramo u novi park otvoren svima, čineći Valkane još atraktivnijim za građane, bez zadiranja niti metra u javni prostor. Broj stabala i zelenila se značajno povećava. Ne gradimo nikakve liftove na plaži, beach barove u šumi, da ne nabrajam što su nam sve pripisivali kako bi manipulirali dijelom javnosti, rekao je Kostić.

Puljani ne žele ogromni hotel pored plaže

U veljači je Društvo arhitekata Istre poslalo dopis Gradskoj vijećnici u Puli zbog odgode izgradnje hotela, referirajući se na izmjene i dopune iz Urbanističkog plana uređenja Lungomare pritom ističući negativne aspekte planirane izgradnje. Detaljnije o tome možete pročitati ovdje.

– Sveukupna površina hotelskog kompleksa veličine 20.000 kvadrata te voluminoznost samog hotela neprimjereni su i neodrživi za ovu lokaciju zbog povećanja prometnica i smanjenje šumskih površina, povećanja prometa u zoni prilaza hotelskom kompleksu, što se kosi s tendencijom smanjenja prometa i na kraju, zbog remećenja vizura, te harmoniziranog ritma šetača, kupača i rekreativaca koji su u koheziji s ovim prostorom, tada su upozoravali iz Društva arhitekata Istre.

Izdvojeni članak

Raspisuje se lokalni referendum: Puljani će odlučiti o zabrani gradnje na Lungo mare

U lipnju je Građanska inicijativa ‘Referendum za Lungomare’ skupila dovoljan broj potpisa. Referendum će se održati u nedjelju, 9. listopada, nakon što je Ministarstvo pravosuđa i uprave potvrdilo da je prijedlog za raspisivanje referenduma podnio potreban broja birača i da je referendumsko pitanje sukladno zakonu. Više o tome možete pročitati ovdje.

Kostić tvrdi kako hotel neće ugroziti prirodnu ljepotu obale

Voditelj projekta tvrdi kako će Lungomare uvijek biti otvoren za sve građane Pule. Dodaje kako je hotel moderan i ‘zelen’ i nikako neće narušiti prirodne ljepote pulske obale.

– Hotel se radi u rupi napuštenog kamenoloma, čime se on sanira prema svim standardima struke i nije betonska gromada uz more, ne zaklanja pogled nikome i nema baš nikakve poveznice s objektima s kojima su ga pojedinci zlonamjerno pokušali poistovjetiti. Zapravo, sve je potpuno suprotno od toga, 200 novih stabala u novom parku otvorenom svima dodatno će ozeleniti područje devastirano u prošlosti, a velika podzemna garaža osigurat će dovoljno kapaciteta da se izbjegne dodatno zadiranje u prirodu, rekao je Kostić.

Dodao je kako je njihova namjera jasno prikazana u videu, pa tako i u dokumentaciji koju će predati za izdavanje lokacijske dozvole. Video možete pogledati ispod teksta.

Copy link
Powered by Social Snap