Pretraga

Obnova od potresa: Javni poziv za izgradnju tipskih obiteljskih kuća za stradale u potresu

A- A+

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje početkom ovog mjeseca objavio je Javni poziv za izvođenje radova izgradnje tipskih obiteljskih kuća na području Sisačko-moslavačke, Karlovačke i Zagrebačke županije, i to kao zamjenskih objekata stradalih u potresu. Naime, pozivaju se svi zainteresirani gospodarski subjekti koji imaju sposobnost i mogućnost izvođenja radova, a rok za prijavu je do 1. listopada 2021. godine.

Obnova od potresa

Pozivaju se svi zainteresirani gospodarski subjekti koji imaju sposobnost i mogućnost gradnje tipskih obiteljskih kuća, a rok za prijavu je do 1. listopada 2021. godine | foto: Ravnateljstvo civilne zaštite

Središnji državni ured je nositelj aktivnost obnove, a slijedom planiranih aktivnosti proveo je postupak nabave usluga izrade projektne dokumentacije tipskih obiteljskih kuća. Trenutno je u fazi pripreme, odnosno provedbe postupaka nabave radova saniranja posljedica katastrofe, i to izgradnjom predmetnih tipskih obiteljskih kuća.

Međutim, prije samog pokretanja postupka javne nabave izvođenja radova, Središnji državni ured provodi istraživanje tržišta. Cilj istraživanja je identificiranje izvoditelja radova, kao i svih ključnih točaka s naglaskom na upravljanje mogućim rizicima. Osim toga, cilj je i priprema kvalitetne cjelovite Dokumentacije o nabavi, što podrazumijeva ubrzanje budućih faza provedbe postupaka nabave.

Izdvojeni članak

Objavljen javni poziv za privremeno stambeno zbrinjavanje građana Grada Zagreba pogođenih potresima

Izgradnja tipskih obiteljskih kuća

Naime, izgradnja tipskih obiteljskih kuća se odvija prema šest različitih projekata koji se međusobno razlikuju po kvadraturi te materijalu izgradnje. U skladu s tim, kvadratura pojedinih kuća iznosi 55 četvornih metara, 70 četvornih metara i 85 četvornih metara neto tlocrtne površine. S obzirom na tipove gradnje, kuće se mogu graditi primjenom montažne drvene konstrukcije, montažne suhe gradnje i klasične zidane gradnje.

Osim toga, izgradnja tipskih obiteljskih kuća mora obvezno uključivati visoku razinu sigurnosti kroz protupotresne zahtjeve te odgovarajuću razinu energetske učinkovitosti. Svi radovi će se izvoditi do trenutka useljenja uz obvezu dobivanja uporabne dozvole.

Zainteresirani gospodarski subjekti

Ovim Javnim pozivom se pozivaju svi zainteresirani gospodarski subjekti koji imaju sposobnost i mogućnost izvođenja radova izgradnje tipskih obiteljskih kuća kao zamjenskih objekata stradalih u potresu. Štoviše, gospodarski subjekti moraju zadovoljiti sve uvjete iz Zakona o gradnji i Zakona o obnovi, kao i svih ostalih važećih zakonskih normi. Osim toga, gospodarski subjekti moraju raspolagati dovoljnim brojem osposobljenih radnika, kao i odgovarajućom mehanizacijom te ostalom opremom u svrhu kvalitetnog izvođenja radova ove vrste.

Ovisno o vrsti i modelu izgradnje od izvoditelja se očekuje da iskažu vlastitu mogućnost izgradnje određenog boja kuća, a rok za to je 12 mjeseci. Također, potrebno je dostaviti tehnički opis objekta i prikaz cjelovitog iskaza materijala koji se planira ugrađivati u predmetne kuće. Potrebno je navesti i prosječnu cijenu izgradnje po četvornom metru kuće, kao i sve ono što gospodarski subjekt smatra bitnim. Osim toga, gospodarski subjekti su dužni uz svoju prijavu dostaviti i relevantne podatke u svrhu dokazivanja kvalitete i stručnog iskustva.

Rok za prijavu do 1. listopada 2021. godine

Javni poziv je aktivan do 1. listopada 2021. godine, a Središnji državni ured može organizirati sastanak sa zainteresiranim gospodarskim subjektima o čemu će biti obaviješteni na vrijeme. Prijave, komentare i prijedloge moguće je dostaviti na [email protected] ili na [email protected] u predviđenom roku.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Copy link
Powered by Social Snap