Pretraga

InDizajn sajam: 80 izlagača, dizajnerske radionice i humanitarni buvljak

A- A+

Od 6. do 8. listopada u Areni Zagreb održat će se InDizajn sajam. Ova trodnevna manifestacija okupit će renomirane domaće kreativce, produkt dizajnere obrtnike i brojne talentirane umjetnike koji će predvoditi niz kreativnih radionica. Također, u sklopu sajma održat će se i izložba mladih umjetnika, te popularni humanitarni buvljak za pomoć udruzi ‘Mali zmaj’.

InDizajn sajam

InDizajn sajam | foto: InDizajn sajam

InDizajn sajam koji se od 6. do 8. listopada održava u Areni Zagreb predstavit će rad 80 izlagača iz različitih industrija u prodajnoj dizajnerskoj ulici s predmetima domaćih kreativaca i produkt dizajnera pod nazivom ‘Bazar’. Najavljena su i zanimljiva predavanja poznatih arhitekata, te paneli s aktualnim temama iz svijeta dizajna interijera i arhitekture.

Također u sklopu sajma nalazit će se i dječji kutak, te  ‘Humanitarni ormar’ – buvljak na kojem će posjetitelji moći kupiti odjevne i druge predmete poznatih Hrvata i Hrvatica od kojih će sav prihod ići udruzi ‘Mali zmaj’.

Radionice za posjetitelje

Radionice će održati akademska kiparica i keramičarka iz Splita, Tea Radić, koja stoji iza brenda Terra Ceramica, koja će posjetitelje uvesti u svijet keramike i pokazati im kako sami mogu oblikovati predmete i uživati u radu rukama. Akademska slikarica iz Rijeke, Mirna Sišul, koja je svoje optimistične šarene slikarske motive preselila u modni dizajn održat će pak radionicu Art&Wine.

Redizajnerica namještaja i dizajnerica interijera Ivančica Kršek, koja stoji iza brenda Makeover addict, vodit će mini radionicu o bojanje namještaja. Karte za radionice moguće je kupiti putem Entria.

Izdvojeni članak

Ovogodišnja tema stručne konferencije ArhiBau 2023 je ‘Prostor budućnosti/Budućnost prostora’

Izložbe talentiranih mladih autora

U sklopu InDizajn sajma održat će se i izložba mladih autora među kojima su Lana Lovrić, Adela Mesić, Hdizajn studio i Ana Žaja Petrak. Lana Lovrić priprema izložbu plakata u minimalističkom stilu s pastelnim tonovima, jednostavnim ilustracijama koji se mogu uklopiti u bilo koji dom. Svoj rad će predstaviti i stručnjakinja za scenografiju, Adela Mesić, te zagrebačka ilustratorica, Ana Žaja Petrak, koja će na izložbi će otkriti novu seriju plakata inspiriranu ljetom i Mediteranom.

Dvojac iz malog dizajnerskog studija Hdizajn Hrvoje Cirkvenec i Josko Martinović za izložbu na InDizajn sajmu pripremaju, pak, svoje bestsellere. Riječ je o dizajnerskom kalendaru i reprodukcijama rukom oslikanih hdizajn radova u raznim tehnikama, te apstraktnim i minimalističkim posterima.

Doznajte ovdje sve o sajmovima iz sektora arhitekture, dizajna i graditeljstva koji se održavaju u Zagrebu ove jeseni.

Copy link
Powered by Social Snap