Pretraga

Slovenska firma modernizirat će pročistač otpadnih voda star više od 40 godina

A- A+

Revitalizacija vodnih resursa smiješi se stanovnicima šireg bjelovarskog područja. Rekonstrukcija i dogradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda krenula je Velikom Korenovu. Radovi su vrijedni 16 milijuna eura, a za njihovo izvođenje pobrinut će se slovenska tvrtka ‘Riko’. Suvremenizacijom postojećeg pročistača iz 1980. godine, stvorit će se bolji uvjeti za zaštitu voda i okoliša.

Izgradnja pročistača otpadnih voda u Velikom Korenovom5

Izgradnja pročistača otpadnih voda u Velikom Korenovom | Foto: Grad Bjelovar

Bjelovarske vode doživjet će novu eru održivosti ovom modernom investicijom. Izgradit će se suvremeni pročistač otpadnih voda u Velikom Korenovom vrijedan 16,2 milijuna eura. U njemu će se ogledati moderni standardi infrastrukture i ekološka osviještenost te će se osigurati održiva budućnost za generacije koje dolaze.

Prijavivši se na javni natječaj, posao je dobila slovenska tvrtka ‘Riko’. Projekt obuhvaća projektiranje, nadogradnju i rekonstrukciju te probni rad uređaja za pročišćavanje otpadnih voda i dispozicije mulja. Dosad je realizirano samo šest posto od ukupnog iznosa ugovora, a uglavnom se radilo o projektiranju i ishođenju potrebnih dozvola, piše index.hr.

Izdvojeni članak

Najveći projekt u povijesti Zagreba: Za 323 milijuna eura mijenjau se cijevi starije od 100 godina

Iz Grada očekuju da će najkasnije do početka sljedećeg mjeseca biti ishođena građevinska dozvola za najveći dio projekta, odnosno za sam pročistač otpadnih voda. Premda se predviđa da će njegova izgradnja biti završena u roku od 12 mjeseci, on neće odmah biti u uporabi. Novi uređaj će se potom testirati još godinu dana. Postojeći pročistač izgrađen je još 1980. godine.

Pogledajte ovdje rezultate trećeg natječaja za gradnju pročistača otpadnih voda u Velikoj Gorici, nakon što su prva dva poništena.

Copy link
Powered by Social Snap