Pretraga

Dolazi živopisna IKEA kolekcija nastala u suradnji s poduzetnicima iz Indije, Jordana i Tajlanda

A- A+

Na globalnom on-line eventu, održanom 22. travnja, IKEA je predstavila svoju novu LOKALT kolekciju, proizvedenu u suradnji sa socijalnim poduzetnicima iz Indije, Jordana i Tajlanda.

Foto: IKEA

LOKALT je rezultat suradnje suvremenih dizajnera iz Ammana, Delhija i Bangkoka s dizajnericom iz tvrtke IKEA, a riječ je o živopisnoj kolekciji ručno izrađenog tekstila i keramike u kojoj se lokalne tradicije spajaju s pripadajućim obrtima, pa svaka navlaka za jastuke, prostirka, košara i zdjela govore o ravnopravnosti, inkluzivnosti i egzistenciji u regijama u kojima je to najpotrebnije.

Izdvojeni članak

IKEA predstavila novu kolekciju kojom istražuje granicu između umjetnosti i funkcionalnosti

Tradicionalni ručni rad i obrtništvo

– LOKALT je kolekcija s modernim i izražajnim shvaćanjem tradicionalnog ručnog rada i obrtništva. Puna je neobičnih detalja koji pričaju priče s mjesta na kojima se predmeti zapravo proizvode.

Foto: IKEA

Keramika odaje počast tajlandskom načinu posluživanja hrane, svakodnevni život u Jordanu i napose Ammanu nazire se u tekstilima za dom, a ekspresivni motivi na navlakama za jastuke i prostirkama nadahnuti su indijskim naslijeđem, kazala je Maria O’Brian, kreativna voditeljica u Range&Supply odjelu tvrtke IKEA.

Izdvojeni članak

Omiljenu komodu iz IKEA-e u trenu pretvorite novi komad namještaja

Dugoročne prilike

Inicijativa IKEA Socijalno poduzetništvo nastoji omogućiti bolji svakodnevni život stvaranjem dugoročnih prilika za posao i egzistenciju za ranjive skupine, zahvaljujući poslovnim partnerstvima. Inicijativom Socijalno poduzetništvo IKEA razvija brojne proizvode s obrtnicima iz cijelog svijeta još od 2013. godine.

Kolekcija LOKALT bit će u prodaji u robnoj kući IKEA Zagreb sredinom lipnja 2021.

Foto: IKEA

Copy link
Powered by Social Snap