Pretraga

Polaže se podzemna infrastruktura u Branimirovoj ulici, nova prometnica gotova do kraja studenog

A- A+

Aktivno je na gradilištu produžene Branimirove ulice, u zagrebačkoj gradskoj četvrti Sesvete. Izvode se radovi na dvije dionice ukupne duljine od 1.200 metara, a izvođač je Zagorije gradnja.

radovi u Branimirovoj

radovi u Branimirovoj | foto: Grad Zagreb

Izvođenje prve faze radova na produžetku Branimirove ulice započelo je s obje strane dionice ukupne duljine 1.200 metara, te je izvedeno po 250 metara uklanjanja građevina i raslinja, položen dio cijevi odvodnje i donjeg ustroja buduće prometnice, izvještavaju iz Grada Zagreba.

Zamjenik gradonačelnika, Luka Korlaet, obišao je gradilište produžene Branimirove ulice, te poručio kako ova dionica predstavlja značajno prometno rasterećenje ovog dijela Sesveta. Kao i da radovi napreduju predviđenom dinamikom s ugovornim rokom završetka radova je kraj studenog.

Izdvojeni članak

Građevinski bum u zapadnom Novom Zagrebu: Aktivno preko 50 gradilišta, infrastruktura pati

Investicija vrijedna 40,5 milijuna eura

Podsjećamo, radovi na produžetku Branimirove kroz Sesvete započeli su krajem lipnja. Samo za otkup zemljišta utrošeno je 5,5 milijuna eura, dok investicija izgradnje iznosi 40,5 milijuna eura. Krenula je izgradnja prve od tri dionice, dužine od 1.177 metara. Cesta će biti široka oko 30 metara, s četiri trake.

Produžetak Branimirove na istoku gradit će se u tri faze. Prva faza ići će od Zagrebačke ceste do Brestovečke ulice. Druga faza protezat će se od Brestovečke do Ulice Ivana Ančića, a treća faza od Ančićeve do Varaždinske ceste.

Uz izgradnju četiri trake prometnice, prva faza produžetka Branimirove uključuje i izgradnju pješačko-biciklističke staze, autobusnih ugibališta, četiri semaforizirana raskrižja, kao i postavljanje nove javne rasvjete i instalacija. Građani Sesveta u sklopu ovog projekta dobit će i novi cjevovod, odnosno unaprijedit će se sustav vodoopskrbe. Radovi bi trebali biti gotovi kroz pet mjeseci.

produžetak Branimirove

produžetak Branimirove | foto: Grad Zagreb

Priprema 2. i 3. fazu

Paralelno s radovima na prvoj dionici, u tijeku su i pripreme za početak radova na drugoj i trećoj dionici. Druga dionica će ići od Brestovečke ulice do Ulice Ivana Ančića, i bit će dugačka 1.900 metara. Na ovoj dionici je riješeno oko 33% parcela.

Treća dionica će biti najkraća, s nešto manje od 800 metara dužine. Ići će od Ulice Ivana Ančića sve do Varaždinske ceste, kako bi se postigao puni luk. Na ovom području je riješeno oko 80% čestica. Ukupno je do sada na otkup zemljišta za drugu i treću dionicu potrošeno 28 milijuna kuna.

Dubrava dobiva novi Dom za starije, pogledajte ovdje detalje o projektu.

Copy link
Powered by Social Snap