Pretraga

Sveti Rok: Modernizacija cesta u malom mjestu na sjecištu važnih prometnica

A- A+

Osigurana su sredstava za realizaciju radova izvanrednog održavanja i modernizaciju nerazvrstanih cesta na području Općine Lovinac, u naselju Sveti Rok, u Ličko – senjskoj županiji. Riječ je o investiciji koja predstavlja dugo očekivano ulaganje u infrastrukturu malog mjesta na sjecištu važnih prometnica. Sveti Rok ovim će potezom konačno imati sigurne ceste koje odgovaraju potrebama stanovnika i turista.

Općina Lovinac

Općina Lovinac | foto: Općina Lovinac

Vlada je donijela odluku kojom će se kroz Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture osigurati potrebna financijska sredstva, u iznosu od 667.100 eura u svrhu održavanja i modernizacije predmetnih dionica nerazvrstanih cesta u naselju Sv. Rok, na području Općine Lovinac. Ovim će se novcem osigurati infrastrukturni radovi koji će biti realizirani u suradnji s Županijskom upravom za ceste Ličko – senjske županije i Općinom Lovinac na temelju tripartitnog ugovora.

Izdvojeni članak

10 najdužih tunela u Hrvatskoj

Nerazvrstana cesta koja se planira modernizirati povezuje centar naselja Sveti Rok s okolnim naseljima i zaseocima. Projekt otvara mogućnost za bolje, brže i sigurnije odvijanje prometa kroz područje naselja Sveti Rok. Navodi se kako ima veliki značaj za razvoj turizma, s obzirom na to da se na ovom prometnom pravcu nalazi lokalitet Vrbanova pećina koji tijekom godine obiđe i posjeti veliki broj turista. Također, modernizacija ove ceste pridonijet će i razvoju cikloturizma na području općine.

Sveti Rok, selo u Lici 19 kilometara sjeverozapadno od Gračaca, a prema popisu iz 2021. godine ima 250 stanovnika. Prostire se na sjevernoj strani južnoga Velebita, nedaleko od željezničke pruge, autoceste Zagreb–Split–Ploče i tunela Sveti Rok.

Hrvatske ceste su odlučile kako će spojnu cestu Vučevica gradit će China Road and Bridge Corporation, doznajte ovdje sve o projektu.

Copy link
Powered by Social Snap